8 Temmuz 2019 Pazartesi

Gençlerde pota altına Afrika damgası

FIBA U19 World Basketball Championship dün akşamki finallerle tamamlanırken, Afrika basketbolunun gençlerdeki yükselişi, özellikle Mali'nin Dünya ikinciliği özelinde dikkat çekti. Turnuvaya katılan iki Afrika takımı olan Mali ve Senegal hem kadrolarındaki uzunlar hem de ribaunt ve blok istatistiklerine damga vurmalarıyla ön plana çıktılar. 

FIBA U19 World Cup - Mali - Oumar Ballo

Turnuvayı finalde ABD'ye yenilerek Dünya ikincisi olarak tamamlayan Mali U19 Milli Takımı maç başına 53.7 ribaunt ortalamasıyla en fazla ribaunt alan takım olurken, Mali'nin 2002 doğumlu yıldızı Oumar Ballo maç başına 11.8 ribaunt ortalamasıyla ribaunt kralı, Fousseyni Drame ise 9 ribaunt ortalamasıyla altıncı sırada yer aldılar. Mali'de Abdoul Karim Coulibaly ve Hassan Drame de turnuvanın en fazla ribaunt alan 20 ismi arasında yer aldılar. Mali aynı zamanda 7.6 blok ortalamasıyla da bu kategoride ikinci sırayı alırken, Oumar Ballo maçbaşına 3.8 blok ortalamasıyla blok kralı, Abdoul Karim Coulibaly ise 1.7 ortalama ile sekizinci sırada yer aldı.

Şampiyonayı sadece son gündeki Çin galibiyetiyle 15. sırada tamamlayabilen Senegal ise pota altındaki uzun isimleriyle dikkat çekerken, maç başına 50.7 ribaunt alarak bu kategoride üçüncü, maç başına 8.1 blokla ise turnuvanın en fazla blok yapan takımı oldu. Senegal'de Biram Faye maç başına 10 ribaunt ortalamasıyla dördüncü, Amar Sylla ise 8.7 ribaunt ile sekizinci sırada yer alırken, 2.11'lik pivot Ibou Dianko Badji maç başına 3.1 blok ortalamasıyla en fazla blok yapan ikinci, Biram Faye 1.9 ortalamayla altıncı ve Khalifa Ababacar Diop 1.3 ile dokuzuncu sırada yer aldılar. 

2 yorum:

  1. Mali gerçekten gelecek vadeden muhteşem bir sporcu. Basketbol oyununu resmen sevmeyen birine bile izlettiriyor. U19 Milli takımları sporcuların kendini gösterdiği ve gelecekte nerelerde görebileceğimizin güzel bir göstergesi. Mali'ye bizlere izlettirdiği süper maçlar için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malili basketbolcular finalde kauybetseler dahi turnuvanın her anlamda kazananı oldular. Önümüzdeki yıllarda Avrupa'nın ve NBA'in önemli takımlarında da izleyeceğiz muhtemelen kendilerini.

      Sil