28 Temmuz 2019 Pazar

Türk hakem Dünya şampiyonunu belirledi

FIBA U19 Women - Mehmet Karabilecen

FIBA U19 Women - Kadınlar Dünya Gençler Şampiyonası finalinde Avustralya'yı uzatmada 74-70 mağlup eden ABD dünya şampiyonluğunu elde ederken final maçına damgasını hakem Mehmet Karabilecen'in son dakika içinde Avustralya aleyhine çalığı sportmenlik dışı faul vurdu. Karşılaşmanın bitimine 15 saniye kala Avustralya 66-63 önde ve hücum sırası Avustralya'dayken kendisine yapılmak istenen taktik faulden kurtulmaya çalışan Isobel Anstey'nin yaptığı harekete sportmenlik dışı faul çalan Karabilecen ABD'nin maçı 66-66 ile uzatmaya götürüp, uzatmada karşılaşmayı kazanması ardından dikkatleri üzerine çekti. 

Final maçının tamamı ve maç sonundaki kritik pozisyonu (videonun 1 saat 43. dakikasında) izlemek için bu linki kullanabilirsiniz. 

1 yorum:

  1. Kritik bir karar. ABD'li oyuncuya normal faul, Avustralyalıya da sportmenlik dışı verilmiş sanırım. Fakat serbest atışları sportmenlik dışı faul yapılan oyuncu kullanmamış; ve bu oyuncu bir sonraki pozisyonda tekrar oyuna girmiş. Bir kural hatası kokusu geliyor burnuma

    YanıtlaSil