6 Temmuz 2019 Cumartesi

Engel tanımayan kızlarımız Dünya 4.sü

2019 World Deaf Basketball Championship - İşitme Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonası son gününde dünya üçüncülüğü için ABD karşısına çıkan Kadın Milli Takımımız sahadan 72-76 mağlup ayrılarak Dünya dördüncülüğünü elde etti. 44-54 geride girdiği final periyodunda önemli bir geri dönüş yapan ve bitime 4 dakika kala farkı 1 sayıya kadar indiren millilerimiz kalan sürede hücumda basit hatalar yapınca bronz madalyayı kıl payı kaçırmış oldular. Bronz madalyanın son dakika içinde kaçması bizleri az da olsa üzse de, turnuva boyunca oynadıkları başarılı basketbol ve bu maçın final periyodundaki mücadeleleri ve hırsları için millilerimize ve teknik ekibimize teşekkür ve onları tebrik ediyoruz. 

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası Türkiye - ABD

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 11-19, devreyi ise 25-37 geride tamamlayan İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımımız üçüncü çeyreğin belli kısımlarında iyi mücadele etse de maçın son 10 dakikasına 44-54 ile yenik girdiler. Final periyoduna sert savunmayla başlayan, hızlı hücumlarla sayılar bulan ve Ecrin, Çağla, Büşra ve Çağlanur'un sayılarıyla bitime 4 dakika kala skoru 61-62'ye getiren kızlarımız, kalan sürede pota altından çok basit şutları kaçırınca öne geçme fırsatlarından yararlanamadı. Bitime 1 dakika kala Ecrin'in sayılarıyla farkı tekrar 1 sayıya kadar indiren millilerimiz (68-69) ABD'nin baskılı savunmamıza karşı boş şutörü kolay bir şekilde bulması sonrası 72-76'lık mağlubiyetle Dünya dördüncülüğünü elde etti. 

4 yorum:

  1. Helal olsun kızlarımıza. Yenilsek bile engelleri yıkıp dünya 4. Oldular . Gönülden tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ecrin Köse ve büşrayıugün çok beğendim.Daha çok gençler.Önümüzdeki yıllarda başarılar gelmeye devam edecektir eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Daha büyük başarılar ve şampiyonluklar bekliyoruz kendilerinden.

      Sil
  3. Hayatın önlerine koyduğu zorluklardan pes etmeyip mücadele etmeleri bile önemli bir başarıyken onlar dünyanın zirvesine çıkmak için çabalıyorlar. Bu noktayı korumayı, hep bu seviyelerde mücadele etmeleri bile büyük başarı olacaktır. Yeri gelecek kaybedecekler ama mücadeleleriyle hayatı kazanmış olacaklar. Hepsini teker teker tebrik ederim.

    YanıtlaSil