21 Temmuz 2019 Pazar

İspanya'yı yenen İsrail Avrupa Şampiyonu

FIBA U20 Europe - Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası'nın kapanış maçında finalde İspanya'yı 92-84 mağlup eden İsrail Avrupa Şampiyonu oldu. Turnuvaya son Avrupa şampiyonu apoletiyle gelen İsrail böylece şampiyona tarihinde Sırbistan'dan sonra üst üste iki sene şampiyon olan ikinci takım olma başarısını elde etti. İsrail aynı zamanda son üç Avrupa şampiyonasından iki altın bir de gümüş madalya çıkarmış oldu. İsrail'de Deni Avdija 23 sayı - 7 asist - 5 ribaunt - 3 blokla galibiyetin mimarı olurken, Yam Madar da 17 sayı - 8 asist ile etkili bir performans sergiledi. 

FIBA U20 Europe İsrail Avrupa Şampiyonu

Çeyrek finalde Milli Takımımızı 70-69 mağlup edip eleyen İspanya ise finalin ilk yarısında direnip devrenin 42-42 eşitlikle tamamlanmasını sağlasa da, üçüncü çeyrekle beraber maçın kontrolünü İsrail'e bıraktı. İspanya'da Miguel Gonzalez'in 14 sayı - 3 asist, Josep Puerto'nun 13 sayı ve Carlos Alocen'in 10 sayı - 11 asist - 7 ribaunt - 5 top çalmalık performansları mağlubiyete engel olamadı. 

4 yorum:

  1. Deni Avdija babasının Sırp genlerini sonuna kadar almış. İsrail basketbolu için büyük şans.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avdija'nın yanında bu jenerasyonun önemli isimleri Zoosman, Madar gibi isimler birkaç sene içinde İsrail basketbolunu milli takım seviyesinde de seviye atlatabilirler.

      Sil
  2. İsrail basketbolda iddialı bir ülke miydi? Yoksa son yıllarda yaşadıkları bir sıçrama mı? Birkaç senedir isimlerini sık duymaya başladım. Daha önce bu kadar başarılı değillerdi sanırım. İspanyayı yenip Avrupa Şampiyonu olmaları büyük başarı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapıda iyi bir jenerasyon yakaladılar. Üst üste iki sene Avrupa şampiyonluğu bir önceki sene Avrupa ikinciliği. Tabi bu başarıyı A Takım seviyesine ne kadar başarıyla taşıyacaklar soru işareti.

      Sil