22 Mayıs 2019 Çarşamba

En iyi guard: Derin Erdoğan

Derin Erdoğan - U18 - En iyi GuardGeçtiğimiz hafta tamamlanan U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nı ikinci tamamlayan İstanbul Üniversitesi'nin oyun kurucusu Derin Erdoğan aynı zamanda turnuvanın en iyi guardı ödülünü de kazandı. Takımı finalde Beşiktaş'a 65-73 mağlup olsa da, turnuva boyunca sergilediği performansla dikkat çeken Derin, Feride Şevval Akalın ile birlikte takımının finale kadar gelmesinde önemli pay sahibi olurken, maç başına ortalama 27 dakika süre aldığı şampiyonayı 16.2 sayı - 6.5 ribaunt - 4 asist ortalamalarıyla tamamladı ve "en iyi guard" seçildi. 

Özellikle çeyrek final ve sonrasında daha fazla inisiyatif almaya başlayarak Düzce Belediye'ye karşı 25 sayı - 11 ribaunt - 8 asist, yarı finalde Galatasaray'a karşı 18 sayı - 5 ribaunt - 4 asist ve finalde de Beşiktaş'a karşı 22 sayı - 9 ribaunt - 4 asist ile oynayan Derin'in fundamentalı, driplingi oyun bilgisi ve saha görüşü basketbolunun öne çıkan özellikleri olurken, rakibini ilk adımda kolayca geçip hücumları yüzdeli turnikelerle bitirmesi kadın basketbolumuzun geleceği için önemli bir değer olarak dikkat çekiyor. 


Geçtiğimiz yaz altyapı milli takımlarındaki performansıyla da dikkat çeken ve U16 Avrupa Şampiyonası sonrası benzer bir değerlendirmeyi sayfamızda da yaptığımız Derin Erdoğan'ın geçtiğimiz yaza oranla fiziğini de geliştirdiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Şüphesiz ki birkaç cm daha uzaması şu an bile eline topun çok yakıştığı Derin'in geleceği için büyük bir avantaj olacaktır. Bunun yanında geleceği yolundaki en büyük gelişim noktalarının başında ise şutları geliyor. Oyunu iyi okuyabilen ve rakiplerini ilk adımda kolaylıkla geçebilen genç yeteneğimizin üç sayı çizgisi dışından da tehdit oluşturabilmeye başlaması (ki bu turnvada 3/24 üç sayı attı) hem savunulmasını zorlaştıracak, hem de oynadığı her takımın önemli bir spacing avantajı kazanmasını sağlayacaktır. 

Bu sezon İstanbul Üniversitesi Gelişim Takımı'nda önemli süreler alarak rekabetçi lig tecrübesini de artıran 2002 doğumlu Derin Erdoğan 20 maçta ortalama 28 dakika süre alıp 11.7 sayı - 5.2 ribaunt - 3.7 asist ve 1.9 top çalma ortalamaları yakaladı. Önümüzdeki sezon A takımda da süre almaya başlayacağına inandığımız Derin'e, başarılı olacağına inandığımız basketbol kariyerinde başarılar diliyor, eksikleri üzerinde daha çok çalışıp kadın basketbolumuz ve milli takımımız adına unutulmayacak isimler arasına gireceğine inanıyoruz. 

1 yorum:

  1. İstanbul Üniv. kadrosunda gelecek adına çok önemli isimler var. Bu sezon ABD'lilerin gerisinde kalmaz TKBL'de süre alabilirlerse iyi bir tecrübe kazanıp birkaç seneye A milli takım kalitesine ulaşabilirler. Derin de şutlarını bir seviye daha iyileştirebilirse oldukça önemli bir tehdit olacaktır.

    YanıtlaSil