25 Mayıs 2019 Cumartesi

BSL'de ilk yarı finalist Anadolu Efes

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off ikinci maçında Bandırma'da Banvit'in konuğu olan Anadolu Efes, ikinci yarıdaki performansıyla sahada 87-77 galip ayrılarak seride durumu 2-0'a getirdi ve yarı final biletini alan ilk takım oldu. Karşılaşmanın ilk yarısını 38-41 geride tamamlayan Anadolu Efes 3.çeyrekle birlikte maçın kontrolünü eline geçirerek 2-0'lık seri sonucuyla ile yarı finale yükseldi. Anadolu Efes'in yarı finaldeki rakibi salı günü oynanacak Galatasaray Doğa Sigorta - Gaziantep Basketbol maçının galibi olacak. 

Banvit - Anadolu Efes Play-Off

Karşılaşmaya Shane Larkin ve Rodrigue Beaubois'nın basketleriyle başlayan Anadolu Efes kısa sürede skor üstünlüğünü elde etti. Pota altını da Bryant Dunston ile kullanıp skor üretmekte zorlanmayan Anadolu Efes ilk çeyreği 26-20 önde tamamlarken, Banvit'te Tolga Geçim (8 sayı - 4 ribaunt) ve Metehan Akyel'in (7 sayı - 3 ribaunt) ekstra katkıları ev sahibi ekibin oyunda kalmasını sağladı. 


İkinci çeyreğe de Doğuş ve Sertaç'ın sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, Moerman'ın turnikesiyle 2 dakika içinde skoru 34-22 yaptı. Farkın 12 sayıya kadar çıkmasıyla alınan Banvit molasında oyuna giren Şehmus ve Shelton'un artırdığı enerjiyle mücadele gücü artan Banvit, Shane Larkin'in üst üste yaptığı hataların da yardımıyla etkili savunma yapmaya başlarken, Şehmus ve İsmail ikilisinin pota altından Berke Atar'ı beslemesi sayesinde farkı kapatmaya başladı. İsmail Cem Ulusoy'un basket faulüyle devrenin bitimine 2 dakika kala serisini 13-0'a yükselterek 35-34 öne geçen Banvit, kalan sürede Berke ve Shelton'un sayılarıyla soyunma odasına 41-38 önde gitti. 

Üçüncü çeyrekle birlikte Anadolu Efes oyunun kontrolünü eline almaya başlarken, lacivert beyazlı ekip Simon ve Beaubois'nın penetreleriyle Banvit savunmasının dengesini bozmaları sonrası çeyreğin ilk 5 dakikası sonunda 49-47'lik üstünlüğü sağladı. Larkin'in ve Simon'un da skor üretiminde devreye girmeye başlamasıyla kolayca sayılar bulmaya başlayan Anadolu Efes, Banvit'te Alex Perez dışında skor üretebilen alternatif bir skorer çıkmaması sonrası son 10 dakikaya 13 sayılık bir üstünlükle girdi: 53-66.

Final periyoduna Shane Larkin'in sayılarıyla başlayan Anadolu Efes farkı ilk beş dakika boyunca 10 sayı psikolojik sınırının üzerinde tuttu. Pota altında Jordan Morgan'ın sayıları Banvit'in umudunu korumasını ve Banvit taraftarının da maçın içine girmesini sağlarken, bitime 4 dakika kala ev sahibi ekip farkı 7 sayıya kadar indirdi: 66-73. Maçın son 4 dakikası iki takımın karşılıklı dış şut isabetlerine sahne olurken, Banvit'ten Alex Perez, Anadolu Efes'te ise Larkin, Beaubois, Simon üçlüsünün karşılıklı isabetleri maç sonunda 87-77'lik Anadolu Efes galibiyetini beraberinde getirdi. 

Anadolu Efes'te Shane Larkin 18 sayı - 8 ribaunt - 10 asist - 3 top çalma ile triple-double'ın kıyısından dönerken, Bryant Dunston 18 sayı - 4 ribaunt - 2 top çalma - 2 blok, Rodrigue Beaubois 18 sayı - 4 ribaunt - 5 asist ve Krunoslav Simon da 15 sayı - 8 ribaunt - 4 asistle galibiyetin diğer mimarları oldular. Banvit'te ise Alex Perez 19 sayı - 3 ribaunt - 4 asist, Tolga Geçim 4/7 üçlükle 18 sayı - 7 ribaunt - 3 asist, Jordan Morgan 14 sayı - 5 ribaunt, Berke Atar 8 sayı - 1 ribaunt ve Metehan Akyel de 7 sayı - 4 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder