19 Mayıs 2019 Pazar

Anadolu Efes Euroleague ikincisi

Turkish Airlines Euroleague Final-Four şampiyonluk maçında CSKA Moskova'ya 83-91 mağlup olan Anadolu Efes 18 yıl sonra katıldığı Final-Four'u ikinci olarak tamamladı. Yarı finalde bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko'yu mağlup eden Anadolu Efes, final maçının ilk yarısında ve 3.çeyreğinde 14 sayı geri düşmesine rağmen geri gelip öne geçtiği karşılaşmanın son 10 dakikasında yeterli direnci gösteremeyince sahadan 83-91 mağlup ayrılarak ilk kez mücadele ettiği finalde ikinciliği elde etti. Bitime 2 dakika kala farkı 4 sayıya kadar indiren Anadolu Efes, son dakikada gerekli skoru bulamayınca mağlubiyete engel olamadı. 

Shane Larkin - Anadolu Efes - CSKA Moscow

Karşılaşmaya iki takım da dirençli savunmalarla başlasa da, Nikita Kurbanov ve James Anderson ikilisinin karşılıklı olarak ekstra sayıları ilk beş dakika sonunda takımların skor üretmekte zorlanmamasını sağladı: 12-12. Çeyreğin ikinci yarısıyla birlikte bire bir eşleşme avantajlarını iyi kullanmaya başlayan CSKA, Shane Larkin üzerinden hücum edip Will Clyburn'un atletizm ve hızını onu tutan uzunlarımıza karşı kullanmasıyla potamızda rahat sayılar buldu. Benchten gelen Cory Higgins'in 6 dakikada 3/3 üç sayı isabetiyle kaydettiği 11 sayı sonrası ilk 10 dakika 29-20 CSKA Moskova üstünlüğüyle sonuçlandı. 


İkinci periyoda hücumda doğru pasları ve penetreleri yaparak başlayan Anadolu Efes, bu doğru hareketler sonrasında isabetli şut ve turnikeleri bitirmekte başarılı olamayınca 3.5 dakika boyunca sayı bulamadı ve CSKA Moskova farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 34-20. Devrenin son 4 dakikasına da 28-41 geride giren Anadolu Efes, Doğuş Balbay'ın birkaç dakika oyuna girmesiyle birlikte savunma sertliğini artırmaya başladı. CSKA'yı zorlama hücumlara zorlayan temsilcimiz, Krunoslav Simon'un sayılarıyla 8-0'lık bir seri yakalayıp farkı 5 sayıya kadar indirirken, devrenin bitişiyle birlikte Larkin'e üç sayılık atış halinde yapılan faul sonrası gelen serbest atışlar soyunma odasına giderken Anadolu Efes'in farkı 2 sayıya indirmesini sağladı: 42-44.

Soyunma odası dönüşü Simon'un üçlüğüyle öne geçen Anadolu Efes'te mücadele üst seviyede olsa da Dunston'un dört faulle kenara gelmesi, Moerman'ın maça bir türlü girememesi ve Anderson'un hücumlarımızı bir kişi eksiltmesi bu üstünlüğün fazla uzun sürmemesine neden olurken, Clyburn ve Higgins'in üç sayı isabetleri farkın tekrar çift hanelere çıkmasına neden oldu. Pleiss'ın etkisizliği Ergin Ataman'ı yer yer dört faullü Dunston'ı yer yer Sertaç Şanlı'yı kullanmak zorunda bırakırken, Efes'in pota altındaki zayıf karnını iyi kullanan CSKA Moskova çeyreğin son 2 dakikasına girerken farkı tekrar 14'e çıkardı: 54-68. Çeyreğin sonunda yine savunmada gelen Doğuş Balbay hamlesi Anadolu Efes savunmasını sertleştirirken, Simon ve Micic'in sayılarına Larkin'in çeyrek sonundaki buzzerbeater'ı da eklenince son 10 dakikaya girerken fark 6 sayıya kadar indi: 62-68. 

Final periyodunun başında Simon'un dördüncü faulünü alması sahadaki dört faullü oyuncularımızın sayısını artırırken, Ergin Ataman hem Simon hem de Dunston'u sahada tutarak son 10 dakikada oldukça önemli bir risk aldı. Bu faul problemlerine rağmen çeyreğin ilk yarısında sahaya önemli bir savunma sertliği yansıtan temsilcimiz Larkin'in skorer oyunu ve Dunston & Moerman ikilisinin smaçlarıyla farkı 4-6 sayı seviyesine tuttu. Maçın son dakikasına da 81-87 geride giren Anadolu Efes hücumda bir türlü istediği boş şutu bulamayınca farkı kapatacak sayıları kaydedemeyerek sahadan 83-91'lik skorla mağlup ayrıldı ve 2018-2019 sezonu Euroleague şampiyonluğunu CSKA Moskova elde etti. 

Anadolu Efes'te Shane Larkin 4/10 üç sayı - 29 sayı - 2 asist ile en skorer isim olurken, final periyodunu dörder faulle tamamlayan isimler Krunoslav Simon 15 sayı - 10 ribaunt, Bryant Dunston da 13 sayı - 10 ribaunt ile double-double performansları sergilediler. CSKA Moskova'da ise Will Clyburn 4/6 üç sayı - 20 sayı - 5 ribaunt, Cory Higgins 4/5 üç sayı - 20 sayı - 3 ribaunt  ve Nando De Colo da 15 sayı - 4 ribaunt - 4 asist ile şampiyonlukta başrol oynayan isimler oldular. CSKA Moskova'nın 14/22'lik üç sayı isabeti de Anadolu efes savunmasının direncini kıran belki de en önemli unsur olarak dikkat çekti. 

0 comments:

Yorum Gönder