4 Mayıs 2019 Cumartesi

Derbinin galibi Fenerbahçe finalde

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi beşinci maçında Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu'nda Galatasaray'ı konuk eden Fenerbahçe rakibini 54-51 mağlup ederek seride durumu 3-2'ye getirdi ve finale adını yazdırdı. Büyük bir çekişmeye sahne olan serinin beşinci maçında da ezeli rekabete yakışır bir rekabetin yaşanırken, maçın son 4 dakikasına 10 sayı geride giren Fenerbahçe kalan sürede 13-0'lık bir seri yakalayarak muhteşem bir geri dönüşe imza atıp Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde finale yükseldi. Fenerbahçe bu sonuçla finalde Çukurova Basketbol'un rakibi oldu. 

KBSL Play-Off Fenerbahçe - Galatasaray

Karşılaşmanın ilk çeyreği düşük skor ve karşılıklı sayılarla 12-11 Galatasaray üstünlüğüyle geçerken, ikinci çeyrekte önce Stokes ardından da Ayşe Cora'nın basketleriyle skor üstünlüğünü eline geçiren Fenerbahçe devreyi 27-25 önde tamamladı. Soyunma odası dönüşü ilk 2.5 dakika 35-30 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçilirken, bu dakikadan itibaren savunma sertliğini artırıp rakibine sayı izni vermeyen, hücumda ise Grigalauskyte'nin pota altı etkinliğiyle 13-0'lık bir seri yakalayan Galatasaray son 10 dakikaya 43-35'lik bir üstünlükle girdi. 


Final periyoduna Fenerbahçe Birsel Vardarlı ve Kia Vaughn'un sayılarıyla girip farkı kapatmak adına umutlansa da, Victoria Macaulay'ın sayılarıyla oyunu tekrar dengeleyen Galatasaray farkı 10 sayı seviyesine çıkardı. Galatasaray'ın savunmada geri adım atmaması Fenerbahçe'nin yüzdesiz hücum etmesine neden olurken, sarı lacivertliler bu düşük hücum yüzdesini arka arkaya alınan hücum ribauntlarıyla telafi edip, Kelsey Plum'la iki kritik üç sayı isabet bulunca son 2 dakikaya girerken farkın 2 sayıya kadar inmesini sağladılar: 49-51. Fenerbahçe'nin 8-0'lık serisi Galatasaray'da telaşın başlamasına ve dengesiz hücumlarla zorlama şutların gelmesine neden olurken, bitime 1.5 dakika kala Stokes'un basket faulüyle öne geçen Fenerbahçe kalan sürede ezeli rakibine sayı izni vermeyince serisini 13-0'a çıkarıp sahadan 54-51 galip ayrılarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde finale yükseldi. 

Fenerbahçe'de Kiah Stokes 13 sayı - 6'sı hücum 8 ribauntla pota altında oldukça etkili olurken, Kelsey Plum 6'sı son 3 dakika içindeki 2 üçlükten gelmek üzere 12 sayı, Tuğçe Canıtez 10 sayı - 11 ribaunt ve Ayşe Cora 8 sayı - 2 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. Galatasaray'da ise Fahriya Abdi 18 sayı - 4 ribaunt, Monika Grigalauskyte 12 sayı - 9 ribaunt ve Victoria Macaulay de 11 sayı - 8 ribaunt - 4 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Maçın belki de en kritik istatistiği ise Fenerbahçe'nin takım olaram aldığı 17 hücum ribaundu oldu. 

2 yorum:

  1. Fenerbahçe'yi finale çıktığı için tebrik ederiz. Muhteşem bir geri dönüş yaptılar bugünkü maçta. Galatasaray'da sezonu 6. sırada tamamlayıp Play-Off'ta sakatlıkla yaşasalar da seriyi son maça kadar taşıyıp son dakikaya kadar mücadele ettiler. İki takım da ezeli rekabete yakışır bir mücadele izletti bizlere.

    YanıtlaSil
  2. bir Galatasaraylı olarak tebrik ediyorum..
    başarılar.

    YanıtlaSil