14 Mayıs 2019 Salı

Adem Bona'dan triple-double

Adem Bona - Pınar KarşıyakaBursa'da devam eden U16 Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası'ının 2.gününde Pınar Karşıyaka'lı Adem Bona'nın triple-double'ı dikkat çekti. Yeşil kırmızılı takımın U16 Milli Takımımız'ın da formasını giyen 2003 Nijerya doğumlu pivotu Adem Bona, Karşıyaka'nın Darüşşafaka'yı 54-43 yendiği karşılaşmada 12 sayı - 13 ribaunt - 10 blokla triple-double yaparak pota altını Darüşşafaka'ya kapatıp takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. 

2.06 boyu yanında fiziği ve atletizmiyle de pota altında önemli bir tehdit oluşturan Adem, geçtiğimiz yaz U16 Milli Takımı'nda da yer almış, özellikle savunmada rakipler için ciddi bir blok tehdidi oluşturmuştu. Henüz fundamentalında gelişime açık yönleri olan ve sahadaki dağınıklık ve konsantrasyon problemini çözmesi gereken genç uzunun, seviye atlamasının önündeki bu eksikleri çözmesi durumunda atletizmiyle birlikte gelecek için önemli bir yıldız olabileceği düşünülüyor. Bu anlamda önümüzdeki sezon genç uzunun BGL ve hatta şans tanınırsa Basketbol Süper Ligi'nde alacağı süreler merakla bekleniyor. 

2 yorum:

  1. Atletik ama çok dengesiz. Sahada kendini kontrol edemiyor. Saçma fauller ve hatalarla kendini kenarda buluyor. Çok çalışmalı

    YanıtlaSil
  2. Adem fiziksel özelliklerini inşallah avantaja çevirebilirse çok daha başarılı olur

    YanıtlaSil