26 Mayıs 2019 Pazar

Beşiktaş'ı yenen Tofaş yarı finalde

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off serisi ikinci maçında deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'in konuğu olan Tofaş karşılaşmayı 82-73 kazanarak seride durumu 2-0'a getirip yarı finale yükseldi. İlk yarısı 39-39 biten karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun kontrolünü eline geçiren Tofaş, aynı ilk maçta olduğu gibi rahat bir final periyodu performansıyla yarı final biletini kazandı. Tofaş yarı finalde Fenerbahçe Beko - Türk Telekom serisinin galibiyle karşılaşacak. 

Beşiktaş Sompo Japan - Tofaş

Karşılaşmaya ev sahibi Beşiktaş Sompo Japan hızlı başlarken, siyah beyazlılar Joe Alexander'ın skorer oyunuyla ilk çeyreği 23-18 önde tamamladı. Tofaş'ta ilk çeyrekte maç konsantrasyonunun çok düşük olduğu dikkat çekerken, özellikle pota altında Duşan Centekin'in kolayca bulduğu sayılar Beşiktaş'ın moral olarak da çeyreği iyi geçirmesini sağladı. Robin Benzing'ten bulduğu sayılarla ikinci çeyreğe de iyi başlayan Beşiktaş ilk 2.5 dakika sonunda 32-21'lik üstünlüğü yakalayarak farkı çift hanelere çıkardı. Tofaş'ın moral olarak dibe vurduğu anlarda Trice ve Barış'tan gelen art arda iki üçlük Bursa ekibinin tekrar maça bağlanmasını sağlarken, Berkan Durmaz ve Yiğit Arslan'ın da sahaya koydukları mücadele Tofaş'a 12-1'lik bir seri ve sonrasında soyunma odasına giderken skorbordda 39-39'luk eşitiği getirdi. 


Soyunma odası önce Mejia'nın sayıları, ardından da Kadji ve Weems'ten gelen üçlük isabetler Tofaş'ın bir adım öne geçmesini sağlarken (44-51), iki takımın da çeyrek boyunca düşük şut yüzdesiyle oynaması maçın fazla kopmamasını sağladı. Son 4.5 dakikasına 51-49 Tofaş üstünlüğüyle girilen çeyrekte son dakika içinde Trice, Weems ve Yiğit'in sayıları Tofaş'ın oyunun kontrolünü eline geçirmesini sağlarken, Beşiktaş'ın durağan bir oyunla skor üretmekte çok zorlanması son 10 dakikaya girerken Tofaş'ın farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı: 52-63. Final periyodunda Beşiktaş Sompo Japan geri dönüş için beklenen mücadelenin çok uzağında kalırken, Mejia ve Trice'ın sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermeyen Tofaş sahadan 82-73 galip ayrılarak 2-0'lık seri skoruyla yarı final biletini elde etti.  

Tofaş'ta Travis Trice 3/7 üç sayı isabeti - 17 sayı - 4 ribaunt - 4 asist, Sammy Mejia 14 sayı - 4 asist, Kyle Weems 13 sayı - 4 ribaunt, Barış Ermiş 12 sayı - 6 asist ve Muhsin Yaşar da 7 sayı ile galibiyetin mimarları olurlarken, 17 sayı- 5 ribaunt ile mücadele eden Joe Alexander ve karşılaşmayı 10 sayı - 7 ribaunt - 5 asist - 2 blokla tamamlayan Samet Geyik Beşiktaş Sompo Japan'in en etkili isimleri oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder