6 Mayıs 2019 Pazartesi

Basketbol Gençler Ligi maçında olay!

Pınar Karşıyaka - TED Ankara KolejlilerBasketbol Gençler Ligi Play-Off maçında Pınar Karşıyaka ile TED Ankara Kolejliler arasında oynanan maçın son 1 dakikası olaylar nedeniyle seyircisiz tamamlandı. İlk maçı 13 sayı farkla kazanan TED Ankara Kolejliler deplasmandaki ikinci maçın büyük bölümünde maçı geride seyrederken, son çeyrekte farkın 20 sayı üzerine çıkması ve konuk takım oyuncularının sertlik seviyesini artırması sonrası sinirler gerildi. 13 sayılık avantajla geldikleri maçın sonunda Final-Four bileti alamamanın ve son dakikalarda Adem Bona'nın art arta spekteküler smaçlarının verdiği moral bozukluğu sonrası sert fauller yapan ve üst üste sportmenlik dışı faul yapan TED Ankara Kolej'li oyunculara Pınar Karşıyakalı oyuncuların da tepki göstermesi sahanın karışmasına neden olurken, TED Ankara Kolejliler yönetim ve oyuncularının tribündeki taraftara da laf atıp, el kol hareketi yapmaları maçın bir süre durmasına neden oldu. Maçın tecrübeli baş hakemi Mehmet Keseratar olayları sakinleştirmek adına maçın iddiası kalmayan son 1 dakikasında taraftarı salon dışına çıkarırken, olayların başında sahayı gerginleştiren kasti hareketi yapan Alperen Ercan da diskalifiye edildi. 


Pınar Karşıyaka 13 sayılık bir dezavantajla sahaya çıktığı maçı 79-50 kazanıp Basketbol Gençler Ligi'nde Final-Four'a yükselirken, İnanç Hotamış 11 sayı - 7 ribaunt - 4 asist, Çağatay Özkan 11 sayı - 4 ribaunt - 4 asist, Adem Bona 11 sayı - 8 ribaunt, Berkay Çıvgın 10 sayı - 3 asist, Doruk Beniç 10 sayı ve Ali Efe Barış da 7 sayı - 6 ribaunt - 6 asist - 4 top çalma ile öne çıkan isimler oldular. TED Ankara Kolejliler'de ise çift hanelere ulaşan tek isim 12 sayı - 8 ribaunt ile Mehmet Utku Tuğsal olurken, Emir Büyükhanlı da 7 sayı - 8 ribaunt - 3 asist ile mücadele etti. 

1 yorum:

  1. Canlı izledim. TED Ankara Kolejliler temsilcileri maçın başından beri hem benchte hem de tribünde sportmenliğe yakışmayacak hareketler sergilediler ne yazıkki. Hassas olduğumuz noktalara saldırıp biz olay çıkarmışız izlenimi verdirmeye çalıştılar. Maçın ilk çeyreğinde Karşıyaka taraftarı arassına oturup farkı açtığımızda oyunu soğutmak amacıyla olay çıkaran yöneticilerini de hatırlatmak isterim.

    YanıtlaSil