8 Mayıs 2019 Çarşamba

KBSL'de finalin ilk maçı Çukurova'nın

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Play-Off final serisinin ilk maçında Servet Tazegül Spor Salonu'nda Fenerbahçe'yi konuk eden Çukurova Basketbol karşılaşmayı 78-71 kazanarak seride 1-0 öne geçti. İlk yarısını 39-30 geride tamamladığı karşılaşmada üçüncü çeyrekle birlikte oyunun kontrolünü eline geçiren Mersin ekibi, final periyodunda Chelsea Gray'in muhteşem performansıyla sahadan galip ayrılarak saha avantajını da korumasını bildi ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. 

Chelsea Gray Çukurova Basketbol - Fenerbahçe

Maça Kia Vaughn'un sayılarıyla hızlı başlayan ve ilk çeyrekte farkı 10 sayı üzerine çıkaran Fenerbahçe, ikinci çeyrekte ev sahibi ekibin Pelin Bilgiç ve Astou Ndour'un sayılarıyla oyunu dengelemesine engel olamasa da ilk devre sonunda soyunma odasına 9 sayılık farkla gitmesini bildi. İlk yarıda kenardan gelip 5 sayı - 5 ribaunt - 5 asist yapan Nicole Hartley ve sayı ve ribauntlarıyla etkili olan Tuğçe Canıtez'in katkılar Fenerbahçe'nin devreyi önde tamamlamasında önemli rol oynadı. 


Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde Çukurova Basketbol'da Ndour ve Gray, Fenerbahçe'de ise Vaughn ve Plum'ın karşılıklı sayıları farkın uzun süre aynı seviyede seyretmesini sağlarken, çeyreğin son 2.5 dakikasında Çukurova Basketbol'un artan savunma sertliğiyle birlikte, Şaziye, Sevgi ve Gray'den gelen 9-0'lık seri son 10 dakikaya girerken Mersin ekibinin 50-49'luk üstünlüğü yakalamasını beraberinde getirdi. 

Final periyodunda da hücumda düzenden uzak gözüken ve orta mesafeli atışlarda isabet bulamayan Fenerbahçe karşısında Gray ve Ndour ile sayılar bulan Çukurova Basketbol çeyreğin ilk 3.5 dakikası sonunda farkı 7'ye çıkardı: 58-51. Bu dakikalarda ev sahibi ekipte özellikle Chelsea Gray'in dengeli / dengesiz her attığı şut isabet sağlarken, ABD'li oyuncu kaydettiği 22 sayı ve yaptığı 2 asist ile (5 sayının pası) takımının bu çeyrekte kaydettiği 28 sayının neredeyse tamamında pay sahibi oldu. Maçın son 10 saniyesinde fark 3 sayıyken Fenerbahçe'ye çalınan teknik fauller maçın sonunun serbest atışlarla gelmesini beraberinde getirirken, sahadan 78-71 galip ayrılan Çukurova Basketbol KBSL final serisinde 1-0 öne geçti. 

Çukurova Basketbol'da Chelsea Gray 3/3 üç sayı ile 41 sayı - 5 ribaunt - 5 asist kaydederek maçın oyuncusu olurken, Astou Ndour 13 sayı - 5 ribaunt ve Kelsey Bone da 9 sayı - 11 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Fenerbahçe'de ise Kelsey Plum 27 sayı - 3 asist ve Kia Vaughn 16 sayı - 6 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladı. Maç sonunda çalınan arka arkaya teknik faullere tepki gösteren Fenerbahçe coachu Valerie Garnier ve yardımcıları maç bitimiyle birlikte rakip coach Ceyhun Yıldızoğlu'nu tebrik etmek yerine hakemlere oldukça yoğun ve sert tepkilerde bulundular. 

3 yorum:

  1. Çukurova Basketbol Fenerbahçe serisinde şampiyon son maçta belli olacak gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Çukurova 2.maçı da kazanırsa Fenerbahçe seyircisi önünde bir deplasman galibiyetiyle son maça bırakmayabilir seriyi. Fenerbahçe savunması baya alarm verdi bugün.

      Sil
  2. Fenerbahçe ikinci maçta galibiyet alamazsa 2-0 dan geri dönmeleri çok mümkün degil. Çukurova'nın skorer yabancılarını durdurabilecek savunmacıları yok. Üç maç üst üste kazanamazlar.

    YanıtlaSil