1 Mayıs 2019 Çarşamba

Anadolu Efes Final-Four'da

Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague Play-Off serisi beşinci maçında sahasında konuk ettiği Barcelona Lassa'yı 80-71 mağlup ederek son Final-Four biletini cebine attı. Serinin beşinci ve son maçında tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarı önünde maça tutuk bir başlangıç yapan Anadolu Efes, ikinci çeyreğin ortalarıyla birlikte oyunun kontrolünü eline aldı ve heyecan dolu bir final çeyreği sonrası sahadan 80-71 galip ayrıldı. Seriyi 3-2 ile kazanan Anadolu Efes böylece 2001'den sonra ilk kez Euroleague Final-Four'unda mücadele etmiş olacak. 

Euroleague Play-Off Anadolu Efes - Barcelona Lassa

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde hem hücum hem de savunmada oldukça tutuk gözüken Anadolu Efes hücumda tamamen dış şutlara dayanan bir düzeni tercih ederken, topu pota altına indirmekte zorlandı. Denediğimiz ilk 8 şutun 7'si 3 sayı çizgisi dışından olurken, çeyrek boyunca kullandığımız 14 şutun da 11'ini dış şut olarak değerlendirince istediğimiz verimi bulamadık. Oyunun savunma tarafında ise kısalarımız çabuk geçilip Barcelona penetrelerine engel olamayınca rakip ikili oyunlarla potaya gitmeye, Tomic'in de Dunston'a karşı kurduğu üstünlükle kolay sayı bulmaya başladı ve ilk 10 dakika 28-23 Barcelona Lassa üstünlüğüyle tamamlandı. 


İkinci çeyreğin ortalarıyla beraber Vasilije Micic'in devreye girip direksiyona geçmesiyle beraber hem hücum hem de savunmada toparlanan Anadolu Efes, topu daha iyi paylaşmaya ve kısaların pentereleriyle pota altına indirmeye başlayınca maçı dengeye getirdi. Anderson & Micic ikilisinin Barcelona kısalarına uyguladıkları savunma, İspanyol ekibinin hücumlarını 24 saniye sonlarına sıkıştırmasına neden olurken, Micic'in pota altına delici penetreleri sonrası dengesi bozulan Barcelona savunmasına karşı isabetle sonuçlanan dış şutlar temsilcimizi skorda öne geçirdi ve soyunma odasına 47-42 önde gitmemizi sağladı. Anadolu Efes çeyreğin son 6 dakikasında 18-8'lik bir seri yakalarken, bu seride Vasilije Micic 5 sayı ve kaydedilen 4 üçlüğün asistini kaydederek 17 sayının altına imza attı. 

Soyunma odası dönüşü iki takım da savunma seviyesini artırıp, sahada kemik sesleri duyulmaya başlarken, ilk 4 dakika boyunca takımlar sadece 2'şer sayı kaydedebildi. Anadolu Efes bu çeyrekte ilk saha içi isabetini savunma kaynaklı bir hızlı hücumla çeyreğin 6. dakikasına bulabilirken, Moerman ve Larkin'in arka arkaya buldukları üçlükler düşük skorla seyreden periyotta Anadolu Efes'in skor üstünlüğünü korumasını sağladı ve son 10 dakikaya 61-57 Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi. 

Final periyoduna James Anderson ve Adrien Moerman'ın üçlükleriyle başlayan Anadolu Efes çeyreğin henüz 2 dakikası dolmadan farkı çift hanelere çıkardı. Temsilcimizin savunmada geri adım atmaması, Barcelona'nın ekstra hücum ribauntlarına rağmen potayı görmesine izin vermezken, İspanyol ekibi ilk saha içi isabetini çeyreğin 4.5 dakikası dolmuşken bulabildi. Maçın son 4 dakikasına 73-63 Anadolu Efes üstünlüğüyle girilirken, Micic'in dinlenmesi için kenarda olduğu birkaç dakikada hücumda akıcılığımız kesilince potamızda gördüğümüz basketler sonrası son 1.5 dakikada fark 4 sayıya kadar indi: 75-71. Son dakika içinde savunmasıyla Barcelona'ya 24 saniyede süre şansı vermeyen Anadolu Efes 30 saniye kala Moerman'ın üçlüğüyle fişi çekti ve sahadan 80-71 galip ayrılarak Final-Four biletini cebine attı. 

Anadolu Efes'te Shane Larkin 5/11 üç sayı - 18 sayı - 7 asist ve Adrien Moerman 4/10 üç sayı - 18 sayı - 4 ribaunt ile en skorer isimler olurlarken, Vasilije Micic 10 sayı - 10 asist ile double double yaparak galibiyete önemli katkıda bulundu. Anadolu Efes'in maç boyunca 15 iki sayı, 39 üç sayı denemesi maçın gidişatı hakkında önemli bir gösterge olurken, 17/39 (%44)'luk üç sayı isabeti ise oynadıkları kumarın tutmasını sağladı ve Barcelona'nın pota altındaki 35-21'lik ribaunt üstünlüğünün skora yansımasını engellemiş oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder