25 Mayıs 2019 Cumartesi

Gaziantep Basketbol seriyi İstanbul'a taşıdı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off ikinci maçında sahasında Galatasaray Doğa Sigorta'yı konuk eden Gaziantep Basketbol rakibini 79-69 mağlup ederek seriyi 1-1'e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısını da 47-44 önde tamamlayan Gaziantep Basketbol, ikinci yarıda savunma sertliğini artırıp Galatasaray'a sadece 25 sayı atma şansı verdi ve sahasında rakibine galibiyet izni vermedi. Seriyi kazanıp yarı finale çıkacak takımı belirleyecek üçüncü maç 28 mayıs salı günü İstanbul'da oynanacak.

Shaq McKissic Gaziantep Basketbol - Galatasaray Doğa Sigorta

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı sayılarla geçerken, Galatasaray Doğa Sigorta ev sahibi ekibin kısalarına yaptığı baskılı savunmayla hücum düzenini bozmaya çalışsa da, ilk çeyrekte Stevan Jelovac'ın yüzdeli şutları, ikinci çeyrekte de Shaq McKissic'in 4/5 üç sayı ile 16 sayılık performansı Gaziantep Basketbol'un soyunma odasına 47-44 önde gitmesini sağladı. Galatasaray'da ise Aaron Harrison 4/5 üç sayı isabetiyle skor yükünü üstlenirken, Ege Arar'ın hücum ribaundu ve tipleri sarı kırmızılılar adına ekstra katkı olarak dikkat çekti. 


Soyunma odası dönüşü Can Uğur Öğüt'ten gelen üç sayı isabetleri Gaziantep Basketbol'un skor üstünlüğünü korumasını sağlarken, bu çeyrekte Doğan'dan gelen ekstra basketler ev sahibi takımın hücum çeşitliliği oluşturarak son 10 dakikaya 65-61'lik ütünlükle girmesinde önemli rol oynadı. Galatasaray Doğa Sigorta'da ise Zach Auguste ve Nigel Hayes'in sayıları farkın açılmasının önüne geçse de, dış şutlarda Harrison dışında bir isabet gelmemesi final periyodu öncesinde en önemli soru işareti oldu. 

Final periyodunun başında ritimsiz, durağan ve yüzdesiz hücumlarla skor üretmekte zorlanan Galatasaray Doğa Sigorta 6.5 dakika boyunca sadece 3 sayı bulabilirken, karşılaşmanın son 3.5 dakikasına 75-64 Gaziantep Basketbol üstünlüğüyle girildi. Kalan sürede Galatasaray serbest atış çizgisinden de kolay sayı bulma imkanlarından yararlanamayınca, savunmada geri adım atmayan Gaziantep Basketbol sahadan 79-69 galip ayrıldı ve seriyi İstanbul'daki son maça taşıdı. 

Gaziantep Basketbol'da Shaq McKissic 5/9 üç sayı - 19 sayı - 4 ribaunt - 4 asistle takımının en skoreri olurken, kaydettiği 5 üçlükle Basketbol Süper Ligi kariyerindeki en yüksek üç sayı isabet sayısına ulaştı. Ev sahibi ekipte ayrıca Stevan Jelovac 14 sayı - 3 ribaunt, Can Uğur Öğüt 3/3 üç sayı - 13 sayı - 3 asist ve Tonya Jekiri de 12 sayı - 5 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar. Galatasaray Doğa Sigorta'da ise 5/8 üç sayı ve 20 sayı ile oynayan Aaron Harrison en skorer isim olurken, Nigel Hayes de 15 sayı - 8 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. Takım olarak da Gaziantep Basketbol 13/23 ile %56 üç sayı isabeti yakalarken, Galatasaray Doğa Sigorta'da 5/8 üç sayı atan Harrison dışında bir isimden 3 sayı isabeti gelmedi. 

0 comments:

Yorum Gönder