26 Mayıs 2019 Pazar

Türk Telekom Fenerbahçe'ye faturayı kesti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off ikinci maçında Ankara'da Fenerbahçe Beko'yu konuk eden Türk Telekom ilk yarısını da 48-45 önde tamamladığı maçı 88-85 kazanarak seride durumu 1-1'e getirdi. İki takımın da karşılıklı olarak yağmur gibi üçlükler kaydettiği ve üstünlüğün sürekli olarak el değiştirdiği maçın final periyodu da nefesleri keserken, son birkaç dakika içinde savunma konsantrasyonunu iyice yukarıda tutup Fenerbahçe'ye potayı göstermeyen Türk Telekom sahadan galip ayrılarak seriyi üçüncü maça uzatmayı başardı. 

TJ Campbell - Türk Telekom - Fenerbahçe Beko

Karşılaşmanın hemen başında Stimac'ın Melli'ye 2 faul yaptırması Fenerbahçe Beko'nun yine bir maçın başında uzun rotasyonunda problem yaşamasına neden olurken, Türk Telekom Stimac ve Gabriel ile bu durumdan oldukça faydalandı. Fenerbahçe çeyreğin sonlarına doğru kısa beşin topu iyi çevirme ve yüzdeli dış şut bulmadaki etkinliğini iyi kullanırken Dixon ve Guduric'in dış şutlarıyla çeyreği 24-21 önde tamamladı. 


İkinci çeyreğe Metin, Ender ve Kaya'nın gayretleriyle savunmasını sertleştirerek başlayan Türk Telekom hücumda da TJ Campbell'ın yağmur gibi üçlükleriyle skor üstünlüğünü eline geçirdi. 3 dakikada 14-2'lik bir seri yakalayan Türk Telekom'da Campbell 4/4 üç sayı isabetiyle müthiş bir ivme yakalarken, Fenerbahçe'de Marko Guduric ve Kostas Sloukas'ın sayıları maçın dengede gitmesini sağladı ve ilk 20 dakika 48-45 Türk Telekom üstünlüğüyle tamamlandı. 

Soyunma odası dönüşü iki takım da yüksek yüzdeli şutlarla oyuna geri dönerken, maçın seyir zevki giderek artmaya başladı. Hakemlerin zorlama hücum fauller ve empatiden yoksun (!!!) teknik faulleri yer yer basketbolseverlerin oyun zevkine ara verse de, Türk Telekom'da Kenny Gabriel ve Sylven Landesberg, Fenerbahçe Beko'da ise Melih Mahmutoğlu ve Marko Guduric'in üç sayı isabetleri skor üretimi yüksek, All-Star tadında bir maç izlememizi sağladı. Özellikle çeyreğin sonlarında gelen karşılıklı üçlükler skor üstünlüğünün her hücumda el değiştirmesini beraberinde getirirken, çeyreğin son üçlüğünde isabet kaydeden Landesberg son 10 dakikaya girerken Türk Telekom'u 70-68 önde geçirdi. 

Final periyodunun başında Erşal Kartal'ın saha kenarındaki küçük bir tartışma nedeniyle soyunma odasına gitmesi zevkli giden maçın ritmini bozarken, Kalinic & Dixon ve Campbell'ın karşılıklı üçlükleri skorun dengede kalmasını sağladı. Melli'nin 4 faullü olması nedeniyle Obradovic'in pota altında Ahmet'e alternatif bulamaması, Ahmet'in de pota altında yakaladığı fırsatları oldukça cömert bir şekilde değerlendirememesi, Türk Telekom'un son ana kadar maçın içinde kalmasını sağlarken, son dakikaya 81-80 Türk Telekom üstünlüğüyle girildi. Fenerbahçe Beko'nun iki hücum üst üste topu potaya göndermeyi başaramaması Türk Telekom'un savunmadaki inanmışlığını açık şekilde gösterirken, bitime 20 saniye kala Campbell'ın maçtaki 8. üçlüğünü Fenerbahçe potasına göndermesi farkı 4 sayıya çıkarıp maça noktayı koydu. Sahadan 88-85 galip ayrılan Türk Telekom böylece seride durumu 1-1'e getirip yarı final ümitlerini sürdürdü.

Türk Telekom'da TJ Campbell 8/10 üç sayı - 26 sayı - 4 ribaunt - 3 asistle maçın yıldızı olurken, Sylven Landesberg 19 sayı - 3 asist, Vladimir Stimac 14 sayı - 8 ribaunt ve Kenny Gabriel de 12 sayı - 9 ribaunt - 2 blokla galibiyette önemli rol oynadılar. Fenerbahçe Beko'da ise Melih Mahmutoğlu 4/5 üç sayı isabeti ile 19 sayı, Bobby Dixon  5/7 üç sayı - 18 sayı - 5 ribaunt - 4 asist ve Kostas Sloukas da 16 sayı - 5 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. İki takımın da yüksek dış şut yüzdesiyle oynadığı maçta Türk Telekom 14/29, Fenerbahçe Beko ise 16/30 üç sayı isabeti yakalarlarken, boyalı alandaki 36-16 Türk Telekom üstünlüğü ve Fenerbahçe'nin serbest atış çizgisinde 13/21'de kalması yenilgideki kritik istatistikler olarak dikkat çekti. 

0 comments:

Yorum Gönder