22 Mayıs 2019 Çarşamba

Anadolu Efes son nefeste kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off ilk maçında sahasında Banvit'i konuk eden Anadolu Efes, baştan sona çok çekişmeli geçen maçı son periyottaki performansıyla 81-72 kazanarak seride 1-0 öne geçti. İkinci yarının başında Anadolu Efes coachu Ergin Ataman'ın çift teknik faulle diskalifiye edildiği ve son periyoduna kadar skorun dengede geçtiği maçta, son 10 dakika içinde sahada daha diri kalan Anadolu Efes 81-72'lik galibiyetle Play-Off'a galibiyetle başladı. Haftasonu Turkish Airlines Euroleague Final-Four'undan ikincilikle dönen Anadolu Efes'in boş tribünlere karşı oynaması ise Anadolu Efes taraftarı adına bir hayal kırıklığı oldu. 

Anadolu Efes - Onuralp Bitim - Krunoslav Simon - Adrien Moerman

Karşılaşmaya daha istekli başlayan taraf Banvit olurken, Bandırma ekibi sert savunması ve kısaların oyunu yönlendirip iç-dış dengesini iyi yönetmeleri sayesinde skor üstünlüğünü de devre boyunca elinde tuttu. Pota altında Morgan & Shelton ikilisi oldukça etkili olurken, Şehmus'un enerjisi ve 9 sayısı, Tolga'nın asistleri ve Rıdvan'ın benchten verdiği katkı Bandırma ekibinin soyunma odasına 44-41 önde gitmesini sağladı. 


Anadolu Efes'te ise ilk yarıda kısa rotasyonundaki sakatlıklar dikkat çekerken, Micic, Doğuş, Simon ve Buğrahan zaman zaman sakatlıklar nedeniyle benchin yolunu tutmak zorunda kaldılar. Bu sakatlıkların da etkisiyle savunma direncini yüksek tutamayan Anadolu Efes Banvit'e 44 sayı imkanı verirken, Micic 2.çeyrek sonlarında sakatlanmasına rağmen devreyi 14 sayı - 7 ribauntla tamamlayarak takımının en etkili ismi olarak dikkat çekti. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı Ergin Ataman'ın hakemlere yaptığı itirazlarda ipin ucunu bir miktar kaçırması sonucu üst üste iki kez teknik faul alarak diskalifiye edilmesiyle, biraz gergin başladı. Yaşanan gerginlik sonrası iki takım da mücadele anlamında seviyeyi yükseltirken, oyun kalitesi ve hücum yüzdeleri vasatın üzerine çıkamadı. Bu çeyrekte pota altını Dunston'la daha iyi kullanmayı başaran, Doğuş'un hücum ribauntlarıyla ikinci şans sayıları bulan ve Moerman'ın şutlarında isabet sağlayan Anadolu Efes skorda üstünlüğü rakibinin elinden alarak son 10 dakikaya 64-62 önde girdi.

Final periyoduna geldiğimizde Banvit'te yorgunluk etkilerinin de yavaş yavaş sahaya yansımaya başladığını gördük. Onuralp ve Simon'un sayılarıyla 7-1'lik bir seri yakalayan Anadolu Efes farkı 8 sayıya kadar çıkarırken (71-63), Moerman ve Onuralp'ten gelen estetik bloklar Banvit'in çemberi görmesini engelledi. Anadolu Efes'in Dunston ve Moerman'dan dış şutlar bulması Banvit savunmasının dengesini iyice bozarken, son 2 dakikaya 79-70 önde giren Anadolu Efes, kalan sürede iyice durağanlaşan Banvit hücumu ve direnecek gücü kalmamış Banvit savunması karşısında sahadan 81-72 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Anadolu Efes'te Adrien Moerman 26 sayı - 10 ribaunt ile double-double yaparken, Bryant Dunston 23 sayı - 8 ribaunt, Vasilije Micic 14 sayı - 7 ribaunt ve Krunoslav Simon da 13 sayı - 4 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. Banvit'te ise Jordan Morgan'ın 20 sayı - 6 ribaunt, Darnell Shelton'un 16 sayı - 4 ribaunt ve Şehmus Hazer'in 11 sayı - 4 ribauntluk performansları galibiyet için yeterli olmadı. 

0 comments:

Yorum Gönder