29 Nisan 2019 Pazartesi

Galatasaray büyük oynuyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final üçüncü maçında sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, sahadan 74-59 galip ayrılarak seride 2-1 öne geçti. Normal sezonu 6. sırada tamamlayan sarı kırmızılılar ilk turda lig üçüncüsü Hatay BŞB'yi geçmesinin ardından, bu akşamki derbi galibiyetiyle normal sezon ikincisi ezeli rakibi karşısında da finale çıkma yolunda büyük avantaj elde etti. Yarı final serisinin dördüncü maçı 1 Mayıs çarşamba akşamı saat 18:00'de Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak. 


Karşılaşmanın ilk 5-6 dakikasındaki Fenerbahçe üstünlüğü sonrası skorda öne geçen ve maç sonuna kadar skor üstünlüğünü sürdüren Galatasaray ilk yarısını 39-37 önde tamamladığı maçın üçüncü çeyreğine 10-0'lık bir seriyle başlayarak önemli bir avantaj elde etti. Kalan sürede kaptan Işıl'ın liderliğinde Abdi ve Jefferson'un skorer oyunuyla farkı açmaya devam eden sarı kırmızılılar bitime 3 dakika kala 19 farka ulaştıkları maçı 74-59 kazanarak final yolunda çok büyük bir avantaj elde etmiş oldu. 


Galatasaray'da Moriah Jefferson 25 sayı - 8 ribauntla maçın yıldızı olurken, Işıl Alben 12 sayı - 6 asist - 3 top çalma ve Fahriya Abdi 10 sayı - 4 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar. Galatasaray çarşamba akşamı sahasında oynayacağı maçı kazandığı takdirde finalist olacakken, Fenerbahçe'nin galibiyeti halinde seri Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanacak beşinci ve son maça uzayacak. 

1 yorum:

  1. Hem çeyrek final hem de yarı finale favori çıkmamanın rahatlığına sahada göterdikleri direnç de eklenince Galatasaray iki seride de önemli işler başardı. Seri hala daha ortada ama saha avantajı 4.maçta ciddi avantaj

    YanıtlaSil