15 Ekim 2011 Cumartesi

Kanarya Trabzon'a acımadı: 88-63

Beko Basketbol Ligi ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Trabzonspor'u konuk eden Fenerbahçe Ülker, rakibini 88-63 mağlup ederek lige farklı bir galibiyetle başlamış oldu. Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyodu 23-20 önde bitiren sarı lacivertliler, çekişmeli geçen ikinci periyodun son dakikalarındaki etkili oyunu ile farkı 10 sayıya çıkarark devreyi 44-34 önde kapattı. İkinci devrede ise tam anlamıyla bir Fenerbahçe hakimiyeti vardı. Üçüncü çeyrekte bordo
mavililere sadece 5 sayı izni veren sarı lacivertli ekip, bu çeyrekteki 24-5'lik skorla final periyoduna 68-39'luk bir üstünlükle girdi. Üçüncü çeyreğin sonu ve son çeyreğin başındaki yedi dakikalık dilimde Trabzonspor'a sayı atma izni vermeyen Fenerbahçe Ülker 26-0'lık seri sonrası farkı 37 sayıya kadar çıkardı: 79-42. Maçın geri kalanında genç oyuncularına yer veren Kanarya, karşılaşmadan da 88-63 galip ayrıldı.
Fenerbahçe'de Bojan Bogdanovic 13, Roko Ukic, Ömer Onan ve Emir Preldzic 12, James Gist de 11 sayı atarak çift hanelere ulaşırken, bordo mavili ekipte ise Kaan Üner 5/7 üç sayı isabetle 20 , Jonathan Gibson ise 12 sayı kaydettiler.

4 yorum:

  1. İkinci yarıyı izleyebildim, bazı dönemlerde 3 point guardlı "modern" basketbol oynamaya çalışıyor Fenerbahce (Engin'in dönmesiyle daha da verimli olacaktır). Trabzonspor'un sponsoru yok sanırım, bu şekilde işleri zor, hiç üzülmedim tabiki bu duruma :D

    YanıtlaSil
  2. Şikeci Fener ! :) Bir de hiç üzülmedim diyorsun Trabzon'a ! Ben de Aziz Yıldırım'ın hapiste olmasına hiç üzülmedim !

    YanıtlaSil
  3. Elle tutulur bir açıklama yapmadan verilen kararlardan sonra Fenerbahçelilerin tepkisine hak vermemek elde değil. Belki gerçekten ortada bir suç vardır; fakat kanıt olmadan itham etmek de pek adilane bir davranış değil.

    YanıtlaSil
  4. Açıklama yapılmadan Trabzon'a tepki vermek de pek adilane bir davranış değil !

    YanıtlaSil