19 Ekim 2011 Çarşamba

Siena Rusya'dan galibiyetle dönüyor: 79-71

Montepaschi Siena, Turkish Airlines Euroleague D grubu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Unics Kazan'ı 79-71 yenerek sezona galibiyetle başladı...
Euroleague öncesi değerlendirme yaparken D Grubundaki takımların değerlendirmesinde Montepaschi Siena için "her sene biraz daha geriye gittiklerini", Unics Kazan için ise "kadrolarındaki yaşı ilerlemiş yıldızları nedeniyle başarılarının, bu oyuncuların eski performanslarına ne kadar yaklaşabileceklerine bağlı olduğunu" belirtmiştik. Bu akşam Euroleague'in ilk maçında Unics Kazan'ın rakibi Montepaschi Siena'ydı. İtalyan rakibini Rusya'da misafir eden Unics'te Kelly McCarthy ve Henry
Domercant'ın performansları adeta yazdıklarımızı doğrular nitelikteydi. McCarthy'nin sayılarıyla başlayan Rus ekibi, ona Domercant'ın da destek vermesiyle ilk periyodu 24-20 önde kapadı. İkinci çeyreğin başında eski Karşıyaka ve Efes'li Henry Domercant'ın sazı eline almasıyla farkı 11 sayıya kadar çıkaran Unics Kazan (33-22) Siena'yı molaya zorladı. Mola sonrası Zisis ve Lavrinovic ile farkı kapatan Siena'ya Nathan Jawai ile karşılık veren Unics Kazan, Bo McCalebb'in ardarda 7 sayısına engel olamayınca, farkı 11 sayıya kadar çıkardıkları devreyi sadece 1 sayı farkla 44-43 galip ayrılabildi.
İlk yarıda Unics Kazan'ın tecrübeli Amerikalılar'ı Henry Domercant 14, Terrell Lyday 8, Kelly McCarthy de 7 sayı ile oynarken, Avustralyalı Nathan Jawai de 7 sayı, 6 ribaund ile ilk yarıyı tamamladı. İlk yarının genelinde kontrolü rakibine teslim etmesine rağmen devrenin sonunda yakaladığı seri ile maçı dengeye getiren Siena'da ise Bo McCalebb 11, David Andersen 8, Nikos Zisis ise 7 sayı kaydettiler. 
İkinci devreye ise iyi başlayan taraf Siena oldu. Bo McCalebb ile 45-44 öne geçen İtalyanlar, Rimantas Kaukenas ve David Andersen ile sayı bulurken, evsahibi Unics Kazan da Henry Domercant ile karşılık vermeye çalıştı. Unics'in, bu çeyrekte 3/3 üç sayı isabeti bulan Domercant'ın dışında skor opsiyonu yaratamamasıyla farkı açan Siena, son dakika içinde Marco Carraretto ile bulduğu iki üçlük isabetle de çeyreği 64-55 önde tamamladı. 
Final periyodu karşılıklı iyi savunmalarla başladı ve karşılıklı kaydedilen sayılar sonrası son 5 dakikaya 71-61 Siena üstünlüğü ile girildi. McCalebb ve Domercant'ın karşılıklı serbest atış sayıları ile 03:00'te skor 65-75 oldu. Kalan 3 dakikada çok hata yapan ve Siena'yı yakalama şanslarından yararlanamayan Unics Kazan, seyircisi önünde çıktığı ilk Euroleague karşılaşmasından 79-71'lik yenilgiyle ayrıldı. 
Unics Kazan'da 30 sayı (4/6 üç sayı), 7 ribaund ile oynayan Henry Domercant'a takımın diğer oyuncularından sadece ilk yarıda katkı gelince ilk yarıyı önde götüren Rus ekibi, bu üstünlüğü maç sonuna kadar koruyamadı. Montepaschi Siena ise ilk yarıda çok zorlandığı ve bir ara 11 sayı ile geriye düştüğü maçı Bo McCalebb'in 17 sayı, 4 asist, Rimantas Kaukenas'ın 14 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma ve David Andersen'in 13 sayı, 5 ribaundluk performansları ile geri çevirmesini bildi.

0 comments:

Yorum Gönder