7 Ekim 2011 Cuma

KafKaf'ın rakibi BBL'e galibiyetle başladı

Almanya'da geçtiğimiz hafta Süper Kupa ile başlayan basketbol heyecanı, içinde bulunduğumuz hafta başında Bundesliga'nın da başlamasıyla iyice arttı. Pazartesi ve salı günü oynanan ilk hafta mücadeleleri sonrası Göttingen'i 107-63 ile geçen Brose Basket, zirveye yerleşerek Süper Kupa zaferinden sonra lige de iyi başlamış oldu. İlk çeyrekte yakaladığı farkı maç sonuna kadar koruyan Brose Basket'te Anthony Tucker 16 sayı, 8 ribaund, Casey Jacobsen 15 sayı, Philipp Neumann 13 sayı, 6 ribaund, Anton Gavel 9 sayı, 9 asist ile oynarken, Alman milli takımı formasıyla Nowitzki'nin halefi olarak gösterilen Tibor Pleiss 12 sayı, 2 blok, eski Karşıyakalı Marcus Slaughter ise 11 sayı, 2 blok ile karşılaşmayı tamamladı.
Alman liginin ilk hafta maçlarında Euro Challenge Cup'ta temsilcilerimiz Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom'un grubunda yer alan Telekom Basket Bonn ise lige yeni yükselen ve Dirk Bauermann'ı takımın başına getirerek gelecek için iddialı bir ekip
kurma hedefiyle yola çıkan Bayern Münih'i uzatma sonucu 80-76 yenerek lige iyi başladı. Telekom Basket'te Chris Ensminger 17 sayı, 12 ribaund ile etkili olurken, Benas Veikalas 16 sayı, 6 ribaund, geçen sene Andre Smith'i sakatlamasıyla hatırlanan Zvonko Buljan 14 sayı, Simonas Serapinas 11 sayı, Jared Jordan ise 9 sayı, 7 asist, 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Takımın en olumsuz istatistiği ise %12.5'luk 3 sayı isabet yüzdesiydi. Deplasman takımında ise Aleksandar Nadjfeji'nin 25 sayı, 13 ribaund, 5 asist ve milli takımımıza karşı gösterdiği performansla dikkat çeken Philipp Schwethelm'in 12 sayı, 5 ribaundluk performansları galibiyete yeterli olmadı. Maçın özet videosunu aşağıda izleyebilirsiniz... ( Almanca bilmeniz yorumları da anlamanıza faydalı olacaktır tabi :-) )



Bundesliga'da ilk haftanın diğer karşılaşmalarında EnBW Ludwigsburg Jerry Green'in 16 sayısıyla LTi 46ers'ı 73-56, EWE Basket Ronald Burrell'in 17 sayı, 10 ribaund'luk performansıyla Fraport Skyliners'ı 72-53, NewYorker Phantoms Braunschweig ise Kyle Visser'in 16 sayı, 6 ribaund, 3 top çalmasıyla Phoneix Hagen'i 103-74 yenerek ligin ilk dört sırasında yer alan diğer takımlar oldular.

0 comments:

Yorum Gönder