19 Ekim 2011 Çarşamba

Abdi İpekçi'de kötü başlangıç : 66-69

Turkish Airlines Euroleague'de sezonun ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanyol Caja Laboral'i konuk eden Fenerbahçe Ülker çekişmeli geçen mücadele sonrasında saolndan 69-66 yenik ayılarak Euroleague sezonuna kötü bir başlangıç yapmış oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker gerek dış oyuncuların sert savunması gerekse İspanyol ekibinin maça kötü bir şut yüzdesiyle başlamasıyla bir anda öne fırladı ve karşılaşmanın ilk periyodunu 20-12 önde tamamladı. Fenerbahçe'nin sert savunması rakibi 12 sayıda tutsa da James Gist, Gasper Vidmar ve Oğuz Savaş'ın bu sertlik çerçevesinde ikişer faullerine ulaşmış olmaları ilk periyottaki en olumsuz noktaydı. Böylece ikinci periyotla birlikte
başlayacak olan pota altı zaafının da temelleri atılmış oldu. İkinci çeyreğin hemen başındaki 11-0'lık Caja Laboral serisi İspanyol ekibinin 23-20 öne geçmesine neden oldu. Rakibin pota altına elini kolunu sallayarak girip attığı sayılar, Teletovic'in üçlükleri ve Prigioni'nin savunma zekasıyla dağılan Fenerbahçe'nin hücumda sayı bulamaması üzerinde tekrar as oyuncuları sahaya süren Spahija takımının tekrar oyuna geri dönmesini sağladı. Periyodun sonunda tekrar dengeyi sağlayan sarı lacivertliler devreyi de 36-34 önde tamamladılar. Bu periyotta Fenerbahçe'nin yeni transferi Thabo Sefolosha ilk kez forma giyerken yaptığı şık blokla ilk dakikalardan taraftara kendini tanıtmış oldu. Bu arada devreye hem James Gist hem de Oğuz Savaş'ın üç faulle girmeleri Fenerbahçe adına öneml ibir dezavantajdı.
Üçüncü periyot genel olarak başa baş geçerken bu periyotta Caja Laboral'den Seraphin'in pota altındaki sayılarına engel olamayan sarı lacivertli temsilcimiz, periyodun sonuna doğru hücumlardan boş dönüp kolay sayılar verince son çeyreğe 53-48 geride girdi. Son periyotta farkı 7 sayıya kadar çıkaran rakibi karşısında Ömer Onan'ın gayretleriyle oyuna geri dönüp James Gist'in basketiyle 58-57 öne geçen Fenerbahçe Ülker, İspanyol ekibinin molası sonrası tekrar hücumda zorlanmaya başladı. Son 2:29'a 61-58, son 1 dakikaya da 66-64 geride giren temsilcimiz, Sefolosha ile kritik 2 serbest atıştan yararlanamayınca, kalan saniyelerdeki taktik faulleri iyi değerlendiren İspanyol ekibine 69-66 yenilmekten kurtulamadı. Son hücumda 3 sayı gerideyken kullandığı hücumda topu Ömer Onan ile buluşturan sarı lacivertliler bu şansı değerlendiremedi. 
Fenerbahçe'nin bu maçta pota altı yetersizliği de dikkati çekti. Oğuz, Vidmar, Gist, Kaya dörtlüsünden beklenen verimi alamayan sarı lacivertli takım, bu sene Euroleague'de bu bölgede çok sıkıntı yaşayacağa benzer. Vidmar ve Kaya'nın eski performanslarından çok uzakta olması, Oğuz'un kapasitesi ve Gist'in de istikrarsızlığı Fenerbahçe'nin bu sene Euroleague'deki hedefini bir kademe aşağıya çekecektir. 
Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan 16 sayı, 2 top çalma ile takımın en skoreri olurken, James Gist ve Roko Ukic 10'ar sayı kaydettiler. Caja Laboral'de ise Mirza Teletovic 23 sayı, 6 ribaund ile skorer yönünü sahaya yansıtırken, Pablo Prigioni sadece 3 şu denediği karşılaşmada 5 sayıda kalsa da, 7 asist ve 6 top çalma ile basketbol zekasının ne kadar yüksek olduğunu kanıtlamış oldu. İspanyol ekibinde Milko Bjelica 12, Kevin Seraphin ise 10 sayı atarak çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular.

0 comments:

Yorum Gönder