2 Ekim 2011 Pazar

Galatasaray Euroleague'de !

Turkish Airlines Euroleague ön eleme final müsabakasında temsilcimiz Galatasaray Cafe Crown, Litvanya ekibi Lietuvos Rytas'ı Litvanya'da 71-63 mağlup ederek Euroleague'e katılma hakkını kazandı. İlk maçta Yunanistan'dan PAOK'u, ikinci maçında Fransız ASVEL'i yenerek finale yükselen Galatasaray bu akşam oynan maçta evsahibi Rytas'ı da yenerek, Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'ten sonra Euroleague'deki üçüncü temsilcimiz olmaya hak kazandı.
Galatasaray maça tutuk başladı. Pota altından istediği etkinliğe ulaşamayan sarı kırmızılılar, Lietuvos Rytas'ın periyot sonundaki 8-0'lık serisine engel olamayarak, periyotu 21-13 geride bitirdi. Galatasaray'ı ilk iki periyotta sırtlayan isimler Furkan Aldemir ve Joshua Shipp idi. Özellikle ikinci periyotta Furkan'ın pota altındaki etkisi Galatasaray'a çok büyük katkı sağladı. Shipp'in de skora katkısı ve yine Furkan'ın aldığı bir ribaunt sonrası gelen üçlükle Galatasaray farkı 2'ye kadar indirdi. Savunmayı da bu periyotta sertleştirmeyi başaran Galatasaray devreyi Jaka Lakovic'in son saniye turnikesi ile 30-28 önde kapadı. İlk devrede Galatasaray'da Gordon , Lietuvos Rytas da ise Rice sakatlık yaşayıp kenara gelmek zorunda kaldılar.
Üçüncü periyoda çok iyi başlayamayan temsilcimiz, Luksa Andric'in oyuna girmesinin ardından farkı açmaya başladı. Lietuvos Rytas ise Galatasaray'da hem Furkan hem de Andric'in 3 faulle oynamasından dolayı biraz yumaşayan pota altı savunmasından Jonas Valanciunas ile yararlanmaya çalıştı. Lietuvos Rytas'ın Rice'ın sakatlığından dolayı çok hareketli oynayamaması, dışarıdan şut bulamayıp, hareketlilik de sağlayamaması, Galatasaray'da ise Shumpert'ın devreye girip kaydettiği 7 sayıyla farkı 12'ye çıkarması Galatasaray'ı rahatlattı. Galatasaray 3.periyotu 12 sayı farkla 52-40 önde kapadı.
Dördüncü çeyreğe iyi başlayan taraf yine Galatasaray oldu. Farkı daha da açmayı başaran Galatasaray, bitime 6 dakika kala, 16 sayılık farkı yakaladı: 60-44. Fakat bu dakikada alınan Rytas molası sonrası zamanı kullanma telaşıyla hücumda kötü atış tercihleri yapmaya başlayan, top kaybeden Galatasaray Roberts'ın 7 sayısı, ve giren üçlükler ile farkın kapanmasına engel olamadı. Bir anda 4'e inen farkı Tutku ve Andric'in ikili oyunları sonucu tekrar yukarı çeken Galatasaray, maçın sonunda Lakovic'in tecrübesiyle ipleri elinde tuttu ve maçı 71-63 kazandı.
Galatasaray'da Joshua Shipp 12 sayı, 6 ribaunt , Jaka Lakovic 10 sayı , Preston Shumpert 14 sayı ve Luska Andric 12 sayı ile oynarken, Lietuvos Rytas'ta Renaldas Seibutis 15 sayı, Jeretin 12 sayı ve Babrauskas 10 sayı ile mücadele etti.

2 yorum:

  1. Takıma bir uzun şart..

    YanıtlaSil
  2. Aslında takımdaki uzun rotasyonu TBL için, hatta Euro Cup için bile yeterli; fakat eğer Euroleague'deki hedef yüksekse o zaman bir takviye daha yapılması gerekir.

    YanıtlaSil