12 Ekim 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanlığı Kupası Galatasaray'ın

27. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray arasında oynanan karşılaşması sonrası sahibini buldu. Dolu tribünler önünde baştan sona müthiş bir çekişme içinde geçen karşılaşmada 78-78 biten normal süre ve 85-85 biten ilk uzatma devresi sonrası, ikinci uzatma periyodunda rakibine 103-97 üstünlük sağlayan Galatasaray Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, kupanın verilmeye başladığı 1984-1985 sezonundan sonra tarihinde ikinci kez müzesine götürdü.
Karşılaşmaya iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken skordaki üstünlük sürekli olarak el değiştirdi. Ender ve Furkan ile etkili olan Galatasaray’a, Fenerbahçe Ülker Gist ve Ömer Onan ile karşılık verdi. Periyodun sonlarına doğru Galatasaray Cevher
Özer ve Ender Arslan ile üstüsüte iki üçlük bularak farkı 4 sayıya kadar çıkarsa da, son hücumda Oğuz Savaş ile gelen basket çeyrek sonucunu 21-19 Galatasaray üstünlüğü olarak belirledi. İkinci periyoda hızlı başlayan Galatasaray pota altını Luksa Andric ile etkili kullanarak skoru 28-21’e getirdi. Nevad Spahija’nın hakeme itirazları sonucu verilen teknik faul ve akabinde gelen hücumu da iyi değerlendiren sarı kırmızılılar seriyi 10-0’a çıkarıp skoru 31-21 yaptı. Bu dakikadan itibaren sertleşen savunmalar ve özellikle Galatasaray’ın hücumda aksaması sonrası Fenerbahçe Ülker yavaş yavaş farkı kapatıp, bu sefer de Oktay Mahmudi’ye çalışanan teknik faul sonrası 10-0’lık seriyle devrenin bitimine 02:30 kala 33-33’lük eşitliği yakaladı. Devrenin geri kalanı karşılıklı sayılarla geçince Ömer Onan’ın turnikesi sonrası Fenerbahçe ilk yarıyı 39-38 önde tamamladı.
İkinci devre de ilk devre olduğu gibi karşılıklı sayılarla başladı. Fenerbahçe’nin James Gist ve Emir Preldzic ile bulduğu sayılara Galatasaray da Ender Arslan ve Joshua Shipp ile karşılık verince son 4 dakikaya 52-52 eşitlikle girildi. Periyodun sonlarında pota altını Furkan Aldemir ile domine eden Galatasaray son periyoda 58-54 önde girdi. Son çeyreğe Bojan Bogdanovic ile hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker bu oyuncunun üstüste kazandırdığı 10 sayı ile 67-63 öne geçti. Ukic ve Gist ile bulduğu sayılarla farkı 7’ye çıkaran sarı lacivertliler, Galatasaray’ın Andric ve Shumpert ile skoru 72-72’ye getirmesine engel olamadı. Son 1 dakikaya 74-74 eşitlikle girilirken Luksa Andric’in basket faulü ile Galatasaray 77-74 öne geçti. Emir Preldzic’in 1/2 serbest atışı skoru 77-75 yaparken Andric’in Ömer Onan’ı bire bir yakaladığı pozisyonu değerlendirememesi sonrası Bojan Bogdanovic de 1 serbest atış kaçırınca son 11 saniyeye 77-76 Galatasaray üstünlüğüyle girildi. Lucas Gordon’un iki serbest atıştan birini kaçırması ardından son hücum için 10 saniyesi kalan Fenerbahçe Ülker Emir Preldzic’in turnikesi ile karşılaşmayı uzatmaya götürmesini bildi: 78-78. Uzatma süresi de, normal sürede olduğu gibi büyük bir çekişmeyle geçen karşılaşmada, devrenin son saniyelerinde koçların taktik mücadelesi ve serbest atışlar sonrası rakibine üstünlük sağlayan taraf olmayınca 85-85'lik bir skorla ikinci uzatmaya gidildi. 
İkinci uzatma devresine Shumpert'in sayısı ile başlayan Galatasaray'a Kaya Peker ile karşılık geldi:87-87. Tutku Açık ve Shumpert'in ard arda iki üçlüğü sonrası 93-87 öne geçen Galatasaray, Fenerbahçe'yi molaya zorladı. Mola sonrası zorlama hücumlarla istediği sayıları bulamayan sarı lacivertlilerin savunmadaki direnci de düşünce son dakikaya Galatasaray 98-91 önde girdi. Son dakikada Bojan Bogdanovic ve Roko Ukic ile iki üçlük isabet bulan Fenerbahçe taktik faullere başvurdu. Son 31 saniyeye Ender'in 2 serbest atışıya Galatasaray 101-97 önde girdi. Gist'in kaçan üçlüğü sonrası rahatlayan Galatasaray kalan saniyeleri iyi değerlendirerek karşılaşmadan 103-97 galip ayrılarak 27.Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.

0 comments:

Yorum Gönder