3 Ekim 2011 Pazartesi

Bu sene dokunsan faul çalınacak

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Türkiye Basketbol Ligleri’nde 2011-2012 sezonunda uygulanacak olan yeni kararları açıkladı. Yeni sezonda hakemlere daha çok faul düdüğü çalma olanağı tanıyacak, basketbolun hızını keseceğe ve seyircilerin tepkisini çekeceğe benzeyen yeni kararlarla ilgili www.tbf.org.tr sitesinden yayınlanan haber şu şekilde :


Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin'in imzasıyla yapılan açıklamaya göre, FIBA ve Euroleague yönetimlerinin 2011-2012 sezonu basketbol müsabakalarında uygulayacağı hakem kararlarına paralel olarak Türkiye Basketbol Liglerinde uygulanacak olan yeni kararlar şu şekilde:

1-Müsabakalarda savunma oyuncularının iki eliyle hücum oyuncusunun vücuduna yapacağı temaslar faul’ dür.

2-Müsabakalarda yüz yüze savunma yapılması sırasında, savunma oyuncusunun rakibin beline veya vücuduna eliyle yapacağı temaslar (hand-check) faul’ dür.

3-Müsabaka sırasında sporcuların, hakemlerin verdiği kararlardan sonra, bir tepki olarak sportmenliğe aykırı jest-mimik-el kol hareketleri teknik faul olarak değerlendirilecektir.

4-Müsabaka sırasında antrenörlerin hakem ile kurdukları diyalog-iletişimde hakeme yönelik aşırı itiraz-tepki, kışkırtıcı ve aşağılayıcı davranışlar teknik faul olarak değerlendirilecektir.

0 comments:

Yorum Gönder