30 Ekim 2011 Pazar

Adriyatik'te Maccabi Partizan'ı devirdi

Adriyatik Ligi'nde bugün tamamlanan beşinci hafta karşılaşmaları sonrası yenilgisiz 5 galibiyetleri bulunan İsrail ekibi Maccabi Electra ve Sloven Union Olimpija zirveyi paylaştılar.
Haftanın en ilgi çekici karşılaşmasında Maccabi Electra, Sırp temsilcisi Partizan'ı konuk etti. 9000 seyircisi önünde maça çok hızlı başlayan İsrail temsilcisi ilk çeyreği 28-14, devreyi de 48-26 önde kapattı. İkinci yarıda kadrosundaki tüm oyunculara forma verme şansı tanıyan Maccabi Elite karşılaşmadan 78-67 galip ayrılarak Partizan'a da Adriyatik Ligi'nde ilk yenilgisini tattırmış oldu. Maccabi'de
Jordan Farmar 14 sayı, 7 asist, 3 top çalma ile yıldızlaşırken, Sofoklis Schortsanitis ve Davin Smtih 12 sayı ile oynadılar. Partizan'da ise tek ayakta kalan isim 23 sayı, 7 ribaund ile oynayan Nikola Pekovic oldu.
Zirveyi Maccabi ile paylaşan Sloven Union Olimpija ise yine aynı ülkeden Helios Domizale'yi 77-63 yendi. Devreyi 39-36 geride kapatan Olimpija, ikinci yarıdaki etkili performansıyla karışlaşmadan galip ayrılmasını bildi. Olimpija'da Deon Thompson 9/9 saha içi isabet ve 23 sayı ile en skorer isim olurken, Damir Markota da 13 sayı ile karşılaşmayı tamamladı. Helios'ta ise Klemen Prepelic'in 21 sayılık performansı yenilgiyi önleyemedi.
Partizan'la birlikte ligin 4 galibiyetli takımları olan Hırvat Cedevita ve Cibona ekipleri ise ligin ilk beşinde yer alan diğer takımlar oldular. Cedevita kendi sahasındaki Zagreb derbisinde KK Zagreb'i rahat bir şekilde 97-51 yenerken, bir diğer Zagreb takımı Cibona ise Bosna temsilcisi Siroki'yi 75-70 mağlup etti. Cibona'ya galibiyeti getiren isim ise 20 sayı kaydeden eski Erdemirli Antwain Barbour oldu.

0 comments:

Yorum Gönder