6 Ekim 2011 Perşembe

WNBA'de Lynx zafere çok yakın!

WNBA Final serisi tüm heyecanıyla sürerken, serinin ikinci maçında Atlanta Dream'i 101-95 yenen Minnesota Lynx 2-0 öne geçerek şampiyonluk için çok önemli bir avantaj yakaladı. Kendi salonunda oynadığı ilk maçta da rakibine 88-74'lük bir üstünlük sağlayan Lynx, Atlanta'da oynanacak üçüncü maçı da kazanırsa 2011 WNBA şampiyonluğunu kazanmış olacak.
Eski Galatasaraylı Seimone Augustus ile Fenerbahçeli Angel McCoughtry'nin düellosuna sahne olan karşılaşmada Angel McCoughtry 38 sayı atarak, kendisine ait olan WNBA final serilerinde bir basketbolcu tarafından bir maçta atılan en çok sayı
rekorunu da geliştirmiş oldu. McCoughtry'nin 24 sayı kaydettiği ilk yarıyı 58-50 önde kapatan Atlanta ikinci yarıda bu üstünlüğünü koruyamadı. Sol dizindeki sakatlığına rağmen takımını yalnız bırakmayan eski Galatasaraylı Seimone Augustus'un 36 sayısı ile önce rakibini yakalayan, ardından da seyircisinin desteğiyle öne geçen Minnesota son periyottaki 32-21'lik skor sonrası karşılaşmadan 101-95 galip ayrılarak Final serisinde 2-0 öne geçti.
Minnesota Lynx'te 36 sayı, 8 ribaund ile oynayan Seimone Augustus takımının yıldızı olurken, Lindsay Whalen ve Tarsus Belediyesi'nin yeni transferi Jessica Adair 13'er sayı kaydettiler. Angel McCoughtry sayı rekoru kırdığı geceyi 38 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma ile tamamlarken, Lindsay Harding'in 16 sayı, 7 asist, Iziane Castro Marques'in 14 sayı ve Sancho Lyttle'ın 13 sayı, 7 ribaundluk performansları Atlanta Dream'e galibiyet için yeterli olmadı.
Final serisinin üçüncü maçı cumartesi sabaha karşı Atlanta'da oynanacak.

0 comments:

Yorum Gönder