13 Mayıs 2018 Pazar

Tofaş'ın rakiplerinin serbest atış dramı

Basketbol Süper Ligi'ne son yükselişinden beri iki sezondur Play-Off yapan Tofaş'ın normal sezon final maçları iki sezondur ilginç birer rastlantıya, deyim yerindeyse bir drama sahne oluyor. Son maçlarda Tofaş'la karşılaşan takımlardan geçen sezon Pınar Karşıyaka son anlardaki serbest atış çizgisi performansıyla dramatik şekilde Play-Off'u kaçırırken, bu sezon da YeşilGiresun Belediye son dakikaya girerken kaçan iki serbest atış sonrası önemli bir avantajı geri çevirerek küme düştü. 

Yeşilgiresun - Tofaş

Bugün Giresun'da oynanan Yeşilgiresun Belediye - Tofaş maçında son çeyreğe 16 sayı geride giren Yeşilgiresun Belediye Kenny Boynton'un müthiş gayreti ve skorer oyunuyla son dakikaya girerken farkı 3 sayıya kadar indirse de, Boynton bitime 59 saniye kala üç sayılık atış halinde kendisine yapılan faul atışlarında 1/3 yaparak hem Giresun ekibinin ivmesini kesti hem de kalan sürede farkın 1 basketin üzerinde seyretmesine neden oldu. Bu andan sonra oyundan kopup dengesiz hücumlarla skor üretemeyen ve karşılaşmayı 70-75 kaybeden Yeşilgiresun Belediye Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nden TBL'ye düşmüş oldu. Boynton bu serbest atışları kaçırmasa skor 1 dakika kala eşitlenecekken, 16 sayıdan geri gelmenin moraliyle oynayacak olan Yeşilgiresun'un kazanması ve kümede kalması işten bile değildi. 


Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon da, normal sezonun son maçında Pınar Karşıyaka'nın konuğu olan Tofaş'ın Play-Off'a kalabilmesi için 6 sayılık bir farka ihtiyaç vardı. Maçın büyük bölümünü 6 sayı üzerinde önde götüren Tofaş son çeyrekte Pınar Karşıyaka'nın farkı kapatmasına engel olamamış ve avantajını kaybetmişti. Bitime 10 saniye kala 2 sayı geride olan Karşıyakalı Mike Green, serbest atışlardan birini kaçırması halinde ikili averajla Karşıyaka'nın Play-Off'a gitmesini sağlayabilecekken 2/2 isabet kaydedince maçın uzatmaya gitmesine neden olmuş, 2 uzatmada biten maçı 88-82 kazanan Tofaş yine serbest atış çizgisindeki performansın belirlediği dramatik bir şekilde Pınar Karşıyaka'yı Play-Off'un dışına itmişti. 

3 yorum:

  1. gerçekten büyük dram oldu. böylesine bir oyun beklemiyordum.

    YanıtlaSil
  2. Geçen sezon Karşıyaka'da Green resmen satmıştı ABD'ye erken dönebilmek için

    YanıtlaSil
  3. Tofaş ligde çok iyi bir takım ben kendim basket takip etmeyi severim. Türkiyede tofaş çok iyi oyun çıkaran bir takımdır. Tebrik ederim

    YanıtlaSil