29 Mayıs 2018 Salı

Finalin adı Olympiacos - Panathinaikos

Yunanistan Basketbol Ligi A1 Stoiximan.GR Basket League'te finalin adı bir kez daha Olympiacos - Panathinaikos oldu. Bugün oynanan yarı final serisi ikinci maçlarında rakiplerini mağlup eden Yunanistan'ın iki devi böylece üst süte 13.kez finalde karşı karşıya gelmiş oldular. Son olarak 2004-2005 sezonundaki Panathinaikos - AEK finalinde bu ikiliden birinin finalin uzağında kaldığı ligde, bu ikilinin karşı karşıya geldiği son 12 finalde Olympiacos'un 7, Panathinaikos'un 5 şampiyonluğu bulunuyor. 

Olympiacos - Panathinaikos

Yarı final serilerinin üçüncü maçlarında Olympiacos Promitheas'ı deplasmanda 89-56mağlup ederken, Panathinakos'ta PAOK'u 88-72 yenerek serilerde durumu 3-0'a getirip final biletlerini kazandılar. Yunan basketbolunun iki devini bir kez daha buluşturacak final serisi öncesinde Panathinaikos'un Yunanistan Ligi'nde 35 şampiyonluğu bulunurken, Olympiacos da 12 şampiyonlukla ikinci durumda. 

2 yorum:

  1. Bu duruma kimileri istikrar kimileri de kalitesi düşük lig olarak yorumlayabilir aslında. Fakat iki ekibin de kadrolarına baktığımda Yunan oyuncu ağırlığını görüp, bizimkilerin yapamadığını yaptıklarını görüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde olsa rekabet yok diye eleştirilir. Adamlarda olumca büyük rekabet oluyor. Ben de bunu anlamıyorum

      Sil