2 Mayıs 2018 Çarşamba

İzlanda'da şampiyon KR Reykjavik

Avrupa'nın kuzeydeki küçük ülkesi İzlanda'da basketbol sezonu KR Reykjavik'in şampiyonluğuyla sona erdi. Avrupa basketbolunda fazla yer sahibi olmasalar da, milli takımlar seviyesinde son iki Avrupa Şampiyonası'na katılarak dikkat çeken ve basketbolseverlerin sempatisini kazanan İzlanda'da şampiyon üst üste beşinci kez KR Reykjavik oldu. KR Reykjavik final serisinde ligin en kuzeydeki takımı Tindastoll'u 3-1 ile geçerek mutlu sona ulaştı.

KR Reykjavik - Dominos League champion

Normal sezonu İzlanda Ligi Úrvalsdeild karla Domino's League'te dördüncü bitiren KR Reykjavik , Play-Off'larda önce Njardvik'i 3-0, ardından da normal sezon lideri Haukar'ı 3-1 ile geçerek finale yükseldi ve normal sezon üçüncüsü Tindastoll'un rakibi oldu. Final serisine deplasmandaki 75-54'lük galibiyetle başlayan, kendi sahasında ise 98-70 kaybeden KR Reykjavik , üçüncü maçta Björnsson'un buzzer-beater'ıyla 77-75 galip gelerek sahasındaki dördüncü maça önemli bir avantajla çıktı. Dördüncü maçı baştan sona önde götüren KR Reykjavik , karşılaşmayı Kristofer Acox'un 23 sayı - 15 ribauntluk performansıyla 89-73 kazandı ve 3-1'lik seri üstünlüğüyle şampiyonluğunu ilan etti.


Kadrosunda İzlanda'nın basketbol efsanesi Jon Arnor Stefansson'u ve Milli Takımdan Kristofer Acox, Brynar Björnsson, Pavel Ermolinskij gibi isimleri bulunduran KR Reykjavik böylece üst üste beşinci, toplamda da 17. şampiyonluğunu elde ederken, Njarðvík'in elinde olan  en fazla şampiyon olma unvanına da ortak oldu. KR Reykjavik aynı zamanda önümüzdeki sezon FIBA Europe Cup'ta mücadele etme şansını yakaladı. İzlanda ekibi bu sezon da bu kupada ön eleme oynamış fakat Belçika temsilcisi Mons-Hainaut karşısında iki maçı da kaybederek elenmişti. 

2 yorum:

  1. Her takımında uzun ama kazma bir pivotları oluyor bu İzlandalıların. Azcık iş yapan bir tanesini bulan şampiyon oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. 3.maçın sonu serinin kaderini belirledi. Saha avantajını kazanan Reyjkavik şampiyonluğu elde etti.

    YanıtlaSil