27 Mayıs 2018 Pazar

Tofaş yarı finale farklı başladı

Yiğit Arslan Tofaş - Anadolu EfesTahincioğlu Basketbol Süper Ligi yarı final serisi ilk maçında Bursa'da Anadolu Efes'i konuk eden Tofaş, ilk 3 çeyrekteki etkili oyunuyla rakibine karşı büyük bir üstünlük kurarak sahadan 91-63 ile galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti. Açılan fark nedeniyle son çeyreği tamamen genç oyunculardan oluşan beşlerle oynanan karşılaşmada Orhun Ene sezon içinde genç oyuncularına süre vermenin avantajını geniş bir rotasyonla görürken, altyapı kategorilerinde sayısız başarılar elde eden gençleri sezon içinde benchte bekletmek Anadolu Efes'e Play-Off'ta dar bir rotasyon olarak dezavantaj şeklinde geri döndü. Tofaş baştan sona önde götürdüğü maçı 91-63 kazanırken, asistlerde Henry ve Barış'ın etkisiyle 25-7'lik bir üstünlük elde ederek Anadolu Efes karşısında belirgin bir üstünlük yakaladı.


Karşılıklı sayılarla başlayan maçın ilk 7.5 dakikası 16-14 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçerken, çeyreğin bitimine 2 dakika kala Muhsin'in Dunston üzerinden basket faulüyle başlayan ve Barış'ın asist ve sayılarıyla devam eden 13-0'lık Tofaş serisi ilk çeyreği Tofaş'ın 27-17 önde tamamlamasını sağladı. Tony Crocker ilk çeyrekteki 11 sayısıyla Tofaş'ın skor üretimine önemli katkılarda bulundu. İkinci çeyreğe Orhun Ene rotasyondaki genç oyuncuları sahaya sürüp kadro genişliğini değerlendirmeye çalışırken, Yiğit Arslan'ın aldığı süreyi iyi değerlendirip üst üste 3/3 üçlük isabetiyle kaydettiği 11 sayı çeyreğin ilk beş dakikası geride kaldığında Tofaş'ın 40-29 önde olmasını beraberinde getirdi. Çeyreğin ilk dakikalarında Anadolu Efes'te etkili olan Brown'un Berkan'ın savunmasında etkinliğini kaybetmesi sonrası, lacivert beyazlıların skor yükü tamamen Simon'un omuzlarına binerken, Tofaş ilk 20 dakikayı 50-42 önde tamamladı. 

Soyunma odası dönüşü Tofaş, Anadolu Efes'in dağınık başlamasından yararlanıp kolay sayılar bulurken Kadji ve Mejia'nın sayılarıyla 5.5 dakika içinde 19-2'lik bir seri yakalayıp farkı 25 sayıya çıkardı: 69-44. Anadolu Efes'te Doğuş ve Dunston'un da çeyrek içinde farklı pozisyonlarda sakatlanıp benche gelmeleri, maç boyunca dar rotasyonu tercih eden Ergin Ataman'ın işini iyice zorlaştırırken, muhtemelen maç boyunca hiç düşünmediği (!!!) gençlere yönelmesine yol açtı. Çeyreğin kalanı karşılıklı sayılarla geçerken son 10 dakikaya 78-53 Tofaş üstünlüğüyle girildi. Final periyodunda iki takım da farkın verdiği rahatlıkla sahada mücadele ederken, çeyreğin büyük bölümünde genç oyuncular süre bulma şansı buldu. Sezon içinde değerli süreler alarak tecrübelerini artıran Muhsin, Yiğit ve Berkan'ın sahadaki duruşlarıyla bu dakikalarda dikkat çektikleri gözlenirken, sahadan 91-63 galip ayrılan Tofaş yarı final serisinde 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 

Tofaş'ta Tony Crocker 16 sayıyla en skorer isim olurken, Sammy Mejia 12 sayı - 3 ribaunt, Raymar Morgan 11 sayı - 4 ribaunt, genç oyunculardan Yiğit Arslan 11 sayı - 3 ribaunt - 2 asist, Muhsin Yaşar 4/4 saha içi isabetiyle 9 sayı ve Berkan Durmaz da 4 sayı - 5 ribaunt - 2 asistle mücadele ettiler. Pierria Henry ise 8 sayı - 8 ribaunt - 9 asistle çok yönlü bir oyun sergiledi. Anadolu Efes'te ise Krunoslav Simon 13, Bryant Dunston ve Sonny Weems de 12'şer sayıyla en skorer oyuncular oldular. Takım halinde ise Tofaş'ın 39-25 ribaunt, 25-7 asist üstünlüğü farklı galibiyetteki önemli etkenlerdi. 

2 yorum:

  1. tofaş gerçekten de farklı bir oyun sergiledi. özellikle ikinci yarının başındaki fırsatı iyi değerlendirdi

    YanıtlaSil
  2. Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it ;)
    I will revisit once again since i have bookmarked it.
    Money and freedom is the best way to change, may you
    be rich and continue to guide other people.

    YanıtlaSil