28 Mayıs 2018 Pazartesi

Çekişmeli maçın galibi Fenerbahçe Doğuş

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off yarı final serisinde sahasında Banvit'i konuk eden Fenerbahçe Doğuş ilk yarısını 43-42 önde kapattığı karşılaşmayı 86-81 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Büyük bölümü yakın skor ve büyük bir çekişmeyle geçen maçta üstünlük oyunun çeşitli bölümlerinde el değiştirirken, eşitlikle girilen son 2 dakikayı iyi oynayan ve az hata yapan Fenerbahçe Doğuş sahadan 5 sayılık farkla galip ayrılarak sahasında değerli bir galibiyet elde etmiş oldu. İki takım da izleyenlere zevk veren bir basketbol sahaya yansıtırken, yüksek dış şut yüzdesi (%56-%52) ve asist sayısı (24-23) sahadaki zevk veren basketbolun adeta birer kanıtıydı. 

BSL Yarı final - Fenerbahçe Doğuş - Banvit

Obradovic'in Wanamaker, Vesely ve Kalinic'i dinlendirmeyi tercih ettiği maçta sahaya ilk beş çıkan Guduric ve Nunnally'nin dışarıdan yüksek yüzdeyle şut atması, pota altından da Euroleague Final-Four'undaki performansıyla tepki çeken Thompson'un etkinliği ve Banvit kısalarının savunmada yeterli sertliği sağlayaması sarı lacivertlilerin farkı ilk çeyrekte çift hanelere çıkarmasını sağladı. Banvit'in arka arkaya yaptığı top kayıpları da eklenince ilk çeyreği 25-16 önde tamamlayan Fenerbahçe Doğuş ikinci çeyreğin başında Caloiaro'nun sayılarına Nunnally ve Guduric ile cevap vermeye devam ederken, çeyreğin ilk 5 dakikasını da 38-27 önde geçti. Banvit'te Rıdvan'ın oyuna girmesi Fenerbahçe kısalarına olan baskıyı artırıp, sarı lacivertlilerin rahat oyun kuramamasını beraberinde getirirken, genç yıldızın aynı zamanda hücumda da pota altına penetrelerle Fenerbahçe kısa savunmasını delerek kazandırdığı sayılar Banvit'in farkı kapatmasını ve soyunma odasına sadece 1 sayı farkla 43-42 geride gitmesini sağladı. İlk yarıda Fenerbahçe Doğuş'un en skorer ismi 2/2 üç sayı isabetiyle laydettiği 10 sayı ile Marko Guduric olurken, Banvit'te en etkili isim ise 3/4 üç sayı - 14 sayı - 3 ribaunt - 3 top çalma - 2 asist yapan Angelo Caloiaro oldu. 


Soyunma odası dönüşü karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada, Banvit etkili savunması yanında topu iyi çevirip dış şutlarda da yüksek yüzdeyle isabet bulmaya başlayınca bir adım öne sıçradı. Rıdvan'ın Dixon'u kilitlemesi, Taylor & Caloiaro ikilisinin birbirlerini iyi beslemeleri sonrası gelen sayılar Banvit'in farkı açmasını sağlarken, çeyreğin son 3 dakikasına konuk ekip 59-52 üstün girdi. Çeyreğin kalanında gelen 8-0'lık Fenerbahçe serisi sarı lacivertlileri tekrar öne geçirse de, günün sıcak eli Caloiaro bitime birkaç saniye kala kaydettiği üçlükle son 10 dakikaya 62-60 önde giren ekibi Banvit olarak belirledi. 

Final periyodu iki takım adına günün sıcak isimleri Caloiaro ve Nunnally'nin sayılarıyla başlarken, son 7 dakikaya girildiğinde Caloiaro'nun 6/7, Nunnally'nin ise 5/5 üç sayı isabetleri bulunmaktaydı. Son 6 dakikasına 70-70'lik eşitlikle girilen maçta Nunnally'nin üçlüğü Fenerbahçe Doğuş'u 73-70 öne geçirirken, Banvit'te Filipovski'nin Rıdvan'ı biraz fazla benchte unutması hücumdaki yaratıcılıklarının azalmasına ve sayı üretiminde zorlanmalarına neden oldu. Son 2.5 dakikaya 75-79 geride giren Banvit'te Rıdvan Öncel'in sayıları skoru dengeye getirse de Sloukas'ın art arda bulduğu 5 sayıyla skor üstünlüğünü tekrar ele geçiren Fenerbahçe Doğuş kalan süreyi iyi değerlendirip sahadan 86-81 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti. 

Fenerbahçe Doğuş'ta James Nunnally 6/6 üç sayı isabeti - 22 sayı - 2 asistle galibiyetin mimarı olurken, Kostas Sloukas özellikle final periyodundaki kritik sayılarıyla 16 sayı - 4 asist, Nicolo Melli de 10 sayı - 8 ribaunt - 8 asistle dikkat çeken performanslara imza attılar. Banvit'te ise Angelo Caloiaro 6/7 üç sayı - 29 sayı - 5 ribaunt- 5 asist, Tony Taylor 21 sayı - 7 asist ve Rıdvan Öncel de 12 sayı - 2 asistle karşılaşmayı tamamladılar. 

1 yorum:

  1. Maçın sonucundan bağımsız olarak Rıdvan başta olmak üzere Banvit’in gençleri harika değil mi ya. Keşke finalist olan taraf olsalar

    YanıtlaSil