1 Mayıs 2018 Salı

BGL'de Play-Off ilk maçları tamamlandı

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu'nda ilk sekiz sırayı alan takımların Final-Four mücadelesi yaptığı Play-Off mücadelesi bugün oynanan maçlarla başladı. İki maç üzerinden toplam averaj üstünlüğünü elde edecek takımın Final-Four'a yükseleceği Play-Off'ta ilk maçlar genel olarak ligi üst sırada bitiren ekiplerin üstünlüğüyle sonuçlanırken, sadece Fenerbahçe Doğuş Pınar Karşıyaka'yı mağlup ederek İzmir'e önemli bir avantajla gitme şansı yakaladı. Play-Off ikinci maçları 5-6 mayıs tarihlerinde ilk maçı deplasmanda oynayan takımların sahalarında oynanacak. 

Basketbol Gençler Ligi Tofaş - Banvit


Final grubu lideri Anadolu Efes ile sekizinci TED Ankara Kolejliler'i karşı karşıya getiren maçın büyük bölümü başa baş ve büyük bir çekişme içinde geçti. İlk yarıyı 38-37 önde tamamlayan Anadolu Efes maçın son üç dakikasına 62-66 geride girse de, önce Arda Erdoğan'dan gelen sayılarla (1 üçlük, 1 turnike) öne geçti, ardından Mustafa ve Göktuğ'un sayılarıyla 9-0'lık bir seri yakalayarak sahadan 71-66 galip ayrıldı ve rövanş için önemli bir avantaj elde etti. Anadolu Efes'te Mustafa Kurtuldum 19 sayı - 3 ribaunt - 3 asist, İsmet Baran Avşar 13 ayı - 6 ribaunt, Arda Erdoğan 12 sayı - 3 asist - 5 top çalma ve Göktuğ Baş 8 sayı - 8 ribaunt - 5 asist ile galibiyette önemli rol oynayan isimler oldular. Ev sahibi ekipte ise Ömer Yasir Küçük 17 sayı - 7 asist, Yiğit Baran Sarıkaya ise 16 sayı - 16 ribaunt ile mücadele ettiler. 


Ligin iddialı takımlarından Banvit, deplasmanda konuğu olduğu Tofaş'ı özellikle ikinci çeyrekteki dominant oyunuyla (36-17) mağlup ederken, Banvit A Takımı'nda da zaman zaman süre alan Erkin Şenel ve Bandırma Kırmızı'da oynayan Eray Akyüz'ün performansları dikkat çekti. Erkin Şenel karşılaşmayı 24 sayı - 9 ribaunt - 3 asist - 4 top çalma ile tamamlarken, Eray Akyüz 22 sayı - 7 ribaunt - 3 asist - 4 top çalma, Sedat Ali Karagülle 16 sayı - 6 ribaunt - 5 asist ve Hakan Sayılı da 15 sayı - 3 ribaunt ile çift haneli performans sergileyen diğer Banvit'li basketbolular oldular. Tofaş'ta ise Mert Konuk'un 25 sayı - 6 asist ve Emre Tanışan'ın 20 sayı - 4 ribauntluk performansları yenilginin önüne geçemedi. 


Darüşşafaka'nın baştan sona öne götürdüğü ve ilk üç çeyreğinde 20 sayının altına düşmediği maçta, son 10 dakikaya da 66-36 önde giren konuk ekip sahadan farklı galip ayrılarak Final-Four yolunda önemli bir avantaj elde etti. Doruk Dora'nın 6/10 üç sayı isabeti ile 20 sayı - 9 ribaunt - 4 asist, Mert Akay'ın ise 17 sayı - 9 ribaunt - 5 asist - 2 blok ile yıldızlaştığı maçta, Berkay Bayar da 14 sayı - 8 ribaunt ile galibiyette önemli pay sahibi oldu. Gelişim Koleji'nin en skorer ismi ise 19 sayı - 5 ribaunt - 5 asist - 6 top çalma ile oynayan Alperen İşçi oldu. 


Final Grubunu dört ve beşinci sırada bitiren iki takımın mücadelesi ikinci maçlar öncesi rakip sahaya galibiyetle dönecek tek takımı Fenerbahçe olarak belirledi. Sarı lacivertliler maçın başından sonuna kadar pota altını domine ederek (54-30 ribaunt üstünlüğü) skor üstünlüğünü elinde tutarken, birkaç kez yakaladığı farkı açma şansını değerlendiremeyerek sahadan 73-66 galip ayrıldı. 53-49 önde girdikleri son 9 dakika içinde farkı 68-51'e kadar yükselten Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka'nın etkili savunması karşısında kalan sürede sayı üretmekte zorlanınca konuk ekip maç sonunda farkı 7 sayıya indirerek, sahasındaki ikinci maç öncesinde eşleşmeyi makul seviyelere indirmiş oldu. Fenerbahçe Doğuş'ta Ahmet Can Duran 22 sayı - 23 ribaunt ile pota altını domine ederken, Cengizhan İvedi 22 sayı - 9 ribaunt, Barış Yeniay da 17 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar. Pınar Karşıyaka'da ise Uros Trifunovic 17 sayı - 4 ribaunt, Gökhan Edge Demirli ise 13 sayı - 6 ribaunt ile çift haneli skor üreten isimler oldular. 

1 yorum:

  1. Karşıyaka- FB serisi dışında sürpriz olmayacak gibi gözüküyor. O seri de zaten başından beri ortadaydı. Fakat yarı finaller nefes kesecek muhtemelen

    YanıtlaSil