5 Mayıs 2018 Cumartesi

BGL'de ilk Final-Four biletleri Fenerbahçe ve Darüşşafaka'nın

Basketbol Gençler Ligi'nde Play-Off rövanş maçlarının ikisi bugün oynanırken, Gelişim Koleji'ni 82-56 mağlup eden Darüşşafaka ve Pınar Karşıyaka'yı 56-53 ile geçen Fenerbahçe Doğuş, Dörtlü Final'e katılma hakkı elde eden ilk iki takım oldular. Final-Four'a katılacak diğer iki takım yarınki Banvit - Tofaş ve Anadolu Efes - TED Ankara Kolejliler maçları sonrasında belli olacak. 

Basketbol Gençler Ligi Fenerbahçe - Pınar Karşıyaka

Günün ilk maçında sahasında Gelişim Koleji'ni konuk eden Darüşşafaka galibiyete ulaşmakta zorlanmazken, ilk çeyrekte yakaladığı skor üstünlüğünü maç sonuna kadar artırarak sürdürdü. İlk maçı da 81-62 kazanan Daçka, bu farkın da verdiği rahatlıkla rotasyonundaki 12 oyuncunun tamamına forma giyme şansı tanırken, Berkay Bayar 13 sayı - 5 ribaunt ve Çağdaş Atbaş 13 sayı - 9 ribaunt ile Daçka'nın en skorer isimleri oldular. Gelişim Koleji'nde ise Arda Korkmaz'ın 14 sayı - 5 ribaunt - 4 asist ve Ege Cem Sun'un 10 sayı - 11 ribauntluk double double performansı farklı yenilginin önüne geçemedi. 


Diğer maçta ise İzmir'de Pınar Karşıyaka'nın konuğu olan Fenerbahçe Doğuş baştan sona önde götürdüğü maçı Ahmet Can ve Cengizhan'ın skorer oyunlarıyla 56-53 kazandı ve kendi sahasındaki 73-66'lık galibiyetin de verdiği avantajla Final-Four biletini elde etti. Rakibine maç boyunca hiç öne geçme şansı tanımayan Fenerbahçe Doğuş'ta Cengizhan İvedi 17 sayı - 5 ribaunt ve Ahmet Can Duran 16 sayı - 17 ribaunt ile galibiyetin mimarları olurlarken, Pınar Karşıyaka'nın en etkili ismi 15 sayı - 6 ribaunt - 5 asistle oynayan Uros Trifunovic oldu. 

2 yorum:

  1. Ahmet Can Duran'ın boyu birkaç santim daha uzun olsa çok daha farklı bir oyuncu olacak; ama artık uzaması durmuştur muhtemelen. A takım seviyesindeki performansını merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Tam bir play-off heyecanı yaşanıyor diyebiliriz.Bakalım son iki maç kaldı.

    YanıtlaSil