25 Ekim 2015 Pazar

Banvit Efes'i son saniyede geçti: 86-87

Banvit Spor Toto Basketbol Süper Ligi 3.haftasında konuk olduğu Anadolu Efes'i son hücumda Adrien Moerman'ın kaydettiği üç sayılık basketle 86-87 yenerek ligde 2'de 2 yaptı. Banvit böylece Avrupa'daki kötü gidiş sonrası ligde moral bularak, hafta içi yapacağı Steaua Bucharesti maçı öncesi ümitlendi. Anadolu Efes ise bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası, Euroleague ve ligde oynadığı dört maçtaki yenilgisizliğine son verdi ve ilk yenilgisini almış oldu.


Maçın ilk yarısının büyük kısmı skorda Banvit'İn üstünlüğüyle geçti. Pota altında Moerman ve Vidmar'ın skorer oyununa Tolga Geçim de 9 sayıyla katkı verirken, Anadolu Efes tarafında da Jayson Granger, Alex Tyus ve Derrick Brown'un gayretleri farkın açılmasına engel oldu. İkinci çeyreğin sonlarında Efes Birkan, Brown ve Granger'ın sayılarıyla birkaç kez öne geçse de devre 42-44 Banvit lehine sonuçlandı. 

Banvit devre arasından da Nusret ve Johnson'un üçlükleriyle dönse de, Diebler ve Ahmet Düverioğlu'nun devreye girmesiyle tekrar canlanan Efes skoru tekrar dengeye getirdi. Bu dakikalarda Talat, Tolga'dan gelen sayılar Banvit'e ekstra katkılar getirirken, Slaughter'ın üçlüğü Banvit'i son 10 dakikaya 61-67 önde soktu. Final periyodunun ilk yarısında Tyus, Diebler ve Furkan'ın basketleri skor üstünlüğünü Anadolu Efes'e geçirdi. Maç boyunca suskun olan Heurtel'in de devreye girerek iki 3 sayı isabeti sağlamasıyla son 3 dakikaya 80-75 önde giren Anadolu Efes, kritik anlarda skor bulmakta zorlanmaya başladı. Son 30 saniyeye 83-80 Efes üstünlüğüyle girilirken, karşılıklı taktik fauller sonrası 9 saniye kala Heurtel'in kaçırdığı serbest atış maçın adeta kaderini belirledi. Alınan ribaunt sonrası hızlı bir şekilde hücuma çıkan Banvit'te Johnson'un dip çizgideki Moerman'ı bulması ve bu oyuncuyla gelen üç sayılık basket karşılaşmanın galibini belirlerken, Banvit zora soktuğu maçtan 86-87'lik bir zaferle ayrılmış oldu. 


Banvit'te Courtney Fortson 20 sayı, 9 ribaunt, 3 asist ile en skorer isim olurken, Adrien Moerman 14 sayı, 5 ribaunt, Dominique Johnson 13 sayı, 6 asist, AJ Slaughter, Tolga Geçim ve Gasper Vidmar da 11'er sayı ile galibiyete katkıda bulundular. Anadolu Efes cephesinde ise Alex Tyus 20 sayı, 7 ribaunt, Derrick Brown da 13 sayı ile en skorer oyuncular oldular. 

1 yorum:

  1. Ivkovic son molayı aldığında içimden geçirmiştim, "acaba serbest atış kaçar vesayı yerlerse bi molaya daha ihtiyaçları olur mu" diye. Çok olası değildi ama hakkaten de öyle oldu. Son 2 saniyede 1 mola daha olsaydı çok daha ilginç bir maç sonu izleyebilirdik.

    YanıtlaSil