21 Ekim 2015 Çarşamba

Galatasaray Avrupa'da çok farklı

Euro Cup F Grubu'ndaki ikinci maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Yunan ekibi AEK'yı konuk eden Galatasaray Odeabank, ilk yarıdaki performansıyla rakibini 89-65 mağlup ederek ikinci Avrupa sınavından da galibiyetle ayrıldı. İlk maçında Neptunas'a karşı 94 sayı bulup 90 sayı potasında gören Cimbom, bu maçta da rakip potaya 89 sayı gönderip skorer kimliğini ortaya koyarken, savunmasını da önceki karşılaşmaya oranla sertleştirip sadece 65 sayıya izin verince rahat bir galibiyet elde etti. 

Karşılaşmanın başında ardarda faullerle faul hakkını çabuk doldurmasına rağmen hücumları iyi değerlendiren Galatasaray, Schilb'in ters eşleşmeleri iyi kullanması, Green'in etkili oyunuyla ilk çeyreği 22-11 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Göksenin'i oyuna alarak başlayan sarı kırmızılılar, genç yıldızın hem hücum hem de savunmada verdiği katkı ile periyoda 9-0'lık bir giriş yaptı. Fark açılmış ve herşey tam istediğimiz gibi giderken tribünlerden gelen yabancı bir madde oyunun durup Galatasaray'ın hızının bir süreliğine kesilmesine neden oldu. Bu süreçte AEK Sakota'yla gelen dış şutlar sayesinde ümitlense de, McCollum ve Dorsey'in skora katkı vermeye devam etmesi sonrası temsilcimiz devreyi 48-27 önde tamamladı. Soyunma odasından çok durgun dönen Galatasaray Odeabank 5 dakika boyunca sayı bulamadı. Bu sürede AEK 10-0'lık bir seri yakalarken, Sinan Güler'in üçlüğü bu seriyi sona erdirdi. Bu üçlük aynı zamanda AEK'nın hızını da keserken kalan 5 dakikada McColumn, Green ve Dorsey ile sayılar bulan Galatasaray bu sefer de kendi 16-0'lık bir seri yakalarak son 10 dakikaya 64-37 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreği rölantide geçerken, farkın verdiği rahatlıkla fazla zaman bulamayan oyuncularına da süre veren Galatasaray Odeabank sahadan 89-65 galip ayrılarak ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. 

Galatasaray Odeabank'ta Errick McCollum 25 sayı, 6 asist ve Göksenin Köksal 5/5 üçlük ile 21 sayı, 2 ribaunt istatistikleri yakalayarak galibiyetin mimarları olurlarken, Caleb Green 10 sayı, 10 ribaunt, Blake Schilb 10 sayı, 4 asist ve Joey Dorsey 9 sayı, 12 ribaunt ile mücadele ettiler. Konuk AEK'nın en etkili isimleri ise 6 üçlük isabeti ile 20 sayı bulan Dusan Sakota ve 20 sayı, 10 ribaunt ile oynayan Loukas Mavrokefalidis oldular. 

1 yorum:

  1. İkinci çeyrekte Göksenin'in katkısı oldukça önemliydi. McColumn takım için büyük kazanç. Tabi bunları yazarken AEK'nın da GS'ın takım kalitesi olarak yakınına yaklaşamayacağını kabul etmek lazım

    YanıtlaSil