8 Ekim 2015 Perşembe

Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes'in

31.Cumhurbaşkanlığı Kupası Pınar Karşıyaka'yı Bryant Dunston'un son saniye basketiyle 76-74 yenen Anadolu Efes'in oldu. Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmada heyecan sürekli olarak üst seviyede olurken, 74-74 eşitlikle girilen son hücumda Granger'ın girmeyen topunu tamamlayan Dunston, Anadolu Efes'e tarihinde 10ncu kez bu kupayı kazanma başarısını getirdi. Anadolu Efes bu sonuçla aynı zamanda son iki finalde (2014 Türkiye kupası ve 2015 Lig finali) yenildiği Pınar Karşıyaka'dan rövanşı da almış oldu. 



Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan taraf Anadolu Efes oldu. Sakat olan Ragland'ın yokluğunda hücumları organize etmekte zorlanan Karşıyaka önce Soner sonra da Kenan ile bu soruna çare bulamayınca ard arda hücumlardan boş döndü. Savunmada da kısalar sürekli geçilerek pota altında Dunston'un beslenmesine izin verince Anadolu Efes 5 dakika içinde 15-0 ileri fırladı. Iverson ve Muhammet'in girmesiyle biraz olsun toparlanan Kaf Kaf, savunmada gerekli direnci yakalayamayınca çeyrek 26-12 Efes lehine sonuçlandı. İkinci çeyrekte ise kontrol Pınar Karşıyaka'daydı. Justin ve Josh Carter ile hem içerden hem de dışardan sayılar bulan Karşıyaka yakaladığı 16-3 seri ile farkı 1 sayıya kadar indirse de, çeyreğin son iki dakikasındaki hızlı hücum sayıları soyunma odasına giderken Anadolu Efes'e 37-30'luk üstünlüğü getirdi.


Karşılıklı sayılarla geçen üçüncü çeyrekte Efes arayı açmayı, Karşıyaka'da skoru dengeye getirmeyi uzun süre başaramadı. Çeyreğin fark yaratan ismi son iki dakikadaki ardarda sayılarıyla yeşil kırmızılılardan Justin Carter oldu ve 7 sayılık bir seriyle son 10 dakikaya girerken Karşıyaka'nın farkı iki sayıya kadar indirmesini sağladı: 54-52. Final periyoduna da iyi başlayan Karşıyaka Carter ve Muhammet'ten gelen üçlüklerle 58-54 öne geçti. Efes tam momentumu kaybetmek üzereyken devreye giren isim ise Birkan Batuk oldu. Birkan'ın birbiri ardında gelen üç sayılık isabetleriyle oyunda kalan Efes, Karşıyaka'nın skoru koparmasına izin vermeyerek son dakikaya kadar oyunun dengede gitmesini sağladı. Son 8 saniyeye 74-74 eşitlikle girilirken, son hücumda Granger'ın Gabriel'i adeta uçurarak yaptığı fake sonrası girmeyen ama Karşıyaka savunmasının dengesini bozan şutunu tamamlayan Bryant Dunston Efes'e 76-74'lük üstünlüğü getirdi. 

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 10.kez kazanan Anadolu Efes'te Birkan Batuk 18 sayı (6 üç sayı isabeti) 3 ribauntla MVP olurken, Jayson Granger 17 sayı 4 asist, Bryant Dunston da 16 sayı- 8 ribaunt ile oynadılar. Pınar Karşıyaka'da en etkili isimler ise 26 sayı - 4 ribaunt - 4 asist ile Justin Carter ve 11 sayı - 10 ribaunt ile Kenny Gabriel oldular. 

2 yorum:

  1. İki takımın performansı da sezon için ümit vermedi

    YanıtlaSil
  2. Karşıyaka oyun kurucusuz iyi iş çıkardı. Hoş, gerçi Efes'te de Huertel vardı sözde ama ne zaman oyuna girse KSK'ye yaradı

    YanıtlaSil