22 Ekim 2015 Perşembe

Anadolu Efes Milano'yu eli boş gönderdi: 89-73

Turkish Airlines Euroleague ilk tur B Grubu'nda mücadele eden Anadolu Efes, grubundaki ikinci maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği İtalyan EA7 Emporio Armani Milano'yu 89-73 mağlup ederek ikinci maçında da sahadan galip ayıldı. Başa baş geçen ilk yarıyı 43-42 önde geçen Efes, ikinci yarıyla birlikte gerçek oyununu sahaya yansıtmaya başlarken son çeyrekle birlikte kontrolü eline alıp sahadan 16 sayılık farkla üstün ayrıldı. 


İlk yarıda savunmada çok aksayan Anadolu Efes Alessandro Gentile ve Milan Macvan'ı durdurmakta zorlanınca bir türlü oyunun kontrolünü eline alamadı. Hücumda bireysel gayretler ve yüksek şut yüzdesiyle sayılar bulan Anadolu Efes, ilk çeyreği 21-20 devreyi de 43-42 önde tamamladı. İlk yarı boyunca Heurtel, Furkan, Cedi ve Saric'in hiç kaçırmadan toplam 7 üçlük isabet sağladıklarının altını çizelim. Bu çeyreğin belki de en sevindirici yanı Cedi Osman'ın sakatlık sonrası ilk kez sahaya çıkması ve elinden çıkan ilk üçlük denemesinde isabet sağlamasıydı. Her ne kadar savunma anlamında biraz daha zamana ihtiyacı olsa da Cedi'nin dönüşüyle Efes rotasyonundaki genişliğin artacağı kesin. 


Soyunma odası dönüşü biraz daha hareketli görünen Efes, üçüncü çeyrekte yüzdeli hücumunu sürdürerek sayılar bulmaya devam etti. Özellikle Diebler'in hücum yönüyle ağırlığını hissettirdiği çeyrek yine Diebler'ın basketiyle kapanırken, son 10 dakikaya Anadolu Efes 69-63 önde girdi. Maçın kırılma periyodunda ise Anadolu Efes'in savunmada direncini oldukça üst seviyeye taşıdığını gördük. Her ne kadar çeyreğe 0-5'lik Milano serisiyle başlansa da, çeyreğim geri kalanında rakibine sadece 5 sayı izni veren lacivert beyazlılar, Heurtel ve Brown'un basketleriyle arayı açmaya başladı. Gentile'nin bireysel gayretleriyle bulduğu sayılar İtalyanlar'ın farkı kapatmasına yeterli olmayınca Anadolu Efes karşılaşmayı 89-73 kazandı. 

Anadolu Efes'te Jon Diebler 3/5 üç sayı isabeti ile 17 sayı, 5 ribaunt ile Euroleague'deki başarılı performansını bu maçta da sürdürürken Thomas Heurtel 13 sayı, 8 asist, Dario Saric 12 sayı, 5 ribaunt, Alex Tyus 11 sayı ve Jayson Granger da 9 sayı, 8 asistle etkili oldular. Armani Milano'da ise Alessandro Gentile 22 sayı, 4 asist ve Milan Macvan 18 sayı, 9 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. 

1 yorum:

  1. Jon Diebler görevini tam olarak yerine getiriyor. Transfer amacını kavramış, köşeden takır takır sokuyor üçlükleri.

    YanıtlaSil