3 Ekim 2015 Cumartesi

Daçka'nın rakibi Madrid'i perişan etti

İspanya Kral Kupası yarı final maçları dün akşam oynanırken Herbalife Gran Canaria'yı rahat bir şekilde 88-60 mağlup eden Barcelona Lassa ve Real Madrid'i 94-79 yenen Unicaja Malaga finale yükselen ekipler oldular. İkinci yarısında Barcelona'nın oyunu domine etmesi şeklinde geçen ilk yarı final maçı fazla sürprize sahne olmazken, ikinci maçta geçen sezonun dört kupalı şampiyonu Real Madrid büyük bir şok yaşadı. Maça favori olarak çıkan Real Madrid, sahadan beklenmedik şekilde 15 sayılık bir farkla mağlup ayrıldı ve finale yükselemedi.


Turkish Airlines Euroleague'de A Grubu'nda Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Real Madrid ve D Grubu'nda Darüşşafaka Doğuş ile aynı grupta yer alan Unicaja Malaga'yı karşı karşıya getiren maça hızlı başlayan taraf 10-2 ile Real Madrid oldu. Bizde "kolay bir maç olacak" izlenimi uyandıran bu başlangıç sonrası, 13-0'lık bir seriyle geri dönüş yapan Malaga, çeyrek sonunu 17-17 geçtikten sonra oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Kuzminskas ve Nedovic'in etkili oyunlarıyla ikinci çeyrekte farkı da açmaya başlayan Unicaja Malaga, Vazquez ve Markovic'in de devreye girmesiyle çift hanelere ulaştı. Çeyrek sonunda Reyes'in 5 sayısı farkı az da olsa kapatsa da, devre 46-37 Malaga üstünlüğüyle sona erdi.


İkinci yarıda da momentumu elinde tutmayı sürdüren Unicaja, ilk yarısı karşılıklı basketlerle geçen üçüncü çeyreğin sonlarında Thomas ve Hendrix'in pota altındaki etkili oyunuyla farkı 20'ye kadar yüksellti. Final periyoduna 72-52 ile önde giren Unicaja Malaga, son çeyrekte oyunu rolantiye alarak üstünlüğünü sürdürdü. Real Madrid son birkaç dakikada bir miktar farkı kapatmayı başarsa da, sahadan 94-79'luk üstünlükle ayrılan Unicaja Malaga taraftarının da büyük desteğiyle finalde Barcelona Lassa'nın rakibi oldu.

Malaga'da Will Thomas 15 sayı - 5 ribaunt, Mindaugas Kuzminskas 13 sayı, Jamar Smith ve Nemanja Nedovic 12'şer sayı ile skor yükünü çekerlerken, Real Madrid'te ayaktan kalan isimler 18 sayı - 10 ribaunt ile Felipe Reyes ve 16'şar sayıyla Sergio Rodriguez ve Jaycee Carroll oldular. İspanya Kral Kupası'nda final maçı bu akşam 21:00'de Barcelona Lassa ile Unicaja Malaga arasında oynanacak olup, Sports TV'den naklen yayınlanacak. 

0 comments:

Yorum Gönder