16 Ekim 2015 Cuma

Kanarya son çeyrekte kanatlandı: 74-67

Turkish Airlines Euroleague'de sezonun ilk maçına çıkan Fenerbahçe, kendi sahasında konuk ettiği Bayern Münih'i son çeyrekteki etkili oyunuyla 74-67 mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yaptı. 7 sayı geride girdikleri final çeyreğinde 22-8'lik bir seri yakalayan Kanarya taraftarının da desteğiyle grubun ilk maçında değerli bir galibiyet elde etti. Sarı lacivertliler böylece dün Darüşşafaka ve Pınar Karşıyaka'nın galibiyetleri sonrası Euroleague'in ilk haftasındaki üçüncü maçımızdan da kayıpsız çıkmamızı sağladılar. 


Karşılaşmaya 6-0'lık bir seriyle başlamasına rağmen sonrasında hücumda bir türlü ritmi bulamayan Fenerbahçe çeyreğin kalanında rakibine verdiği 4-20'lik seriyle bir anda kendini çift haneli farklarla geride buldu: 10-20. İkinci çeyrekte temsilcimiz Bayern'in hızını yavaşlatırken, hücumda da yavaş yavaş ritmini bulunca karşılıklı sayılarla geçen periyot sonunda soyunma odasına 30-39 yenik gitti. Çeyreğin sonlarına doğru bir ara Bayern 22-37'lik üstünlüğü elde etse de, Sloukas ve Vesely'den gelen sayılar devre sonunda farkın tek hanelere inmesini sağladı. 


Devre arasından daha agresif savunma yaparak dönen Fenerbahçe, savunma kaynaklı sayılarla yakaladığı 11-2'lik seri sonrası 4 dakika içinde skora dengeyi getirse de (41-41), önce Savanovic ve Renfroe'nin üç sayı isabetleri, ardından da Djedovic'in sayılarıyla kontrolü tekrar ele alan Alman ekibi çeyreği 52-59 önde tamamladı. Final periyotuna hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe 8-0'lık bir seri ile Dixon'un üçlüğü sonrası ilk çeyrekteki 6-0'lık başlangıç sonrası ilk kez öne geçti: 60-59. Bu dakikanın ardında hücumda ritmini bulan sarı lacivertliler, Bayern'in de oyun disiplininden uzaklaşıp bireysel hücumları sonrası oyunda üstünlüğü ele geçirerek sahadan 74-67 galip ayrıldı. 

Fenerbahçe'de Luigi Datome 15 sayı, 6 ribauntla en skorer isim olurken, Kostas Sloukas 13 sayı, 3 top çalma; Bobby Dixon 12 sayı, 6 ribaunt; Jan Vesely de 11 sayı, 11 ribaunt, 5 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Bayern Münih'in en etkili isimleri ise 14'er sayı kaydeden Nihad Djedovic ve Alex Renfroe oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder