18 Ekim 2015 Pazar

Karşıyaka'nın yüzü gülüyor :100-76

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında deplasmanda aldığı galibiyet sonrası hafta içinde Turkish Airlines Euroleague'te de Barcelona Lassa karşısında tarihi bir galibiyet alan Pınar Karşıyaka, dün de taraftarı önünde Türk Telekom'u 100-76 mağlup ederek hafta için oynayacağı Panathinaikos maçı öncesi hızını kesmedi. 


Karşılaşmanın ilk çeyreğinde düşük şut yüzdesi nedeniyle Türk Telekom'un skoru önde götürmesine engel olamayan Pınar Karşıyaka çeyreği 18-20 geride tamamladı. Barcelona maçında elinden bir sakatlık geçiren Justin Carter'in yokluğunda Can Altıntığ ve Muhammed Baygül'ü daha çok kullanan Kaf Kaf Josh Carter'in de maçın başında yakaladığı şutlardan isabet bulamaması sonrası skor üstünlüğünü elde edemedi. İkinci çeyrekle birlikte Ragland, Gabriel ve Iverson ile sayılar bulmaya başlayan yeşil kırmızılılar, çeyreğin çeyreğin ortalarında skor üstünlüğünü elde edip farkı açmaya başladı. Dışardan Brown içerden de Buckner'ın çabalarına rağmen rotasyonda zayıf kalan Telekom devre sonunda Karşıyaka'nın farkı 6 sayıya çıkarmasına engel olamadı: 42-36. 

Soyunma odası dönüşünde daha yüzdeli şut atıp, oyunu hızlandıran Pınar Karşıyaka Gabriel ve Carter'ın skorer oyunu ile farkı açmaya başladı. İlerleyen dakikalarda Palacios da bu ikiliye orta mesafe şutlarıyla katkıda bulununca çeyreği 76-56 önde tamamlayan Kaf Kaf aynı Barcelona maçında olduğu gibi üçüncü çeyrekte hançeri rakibine saplamış oldu. Final çeyreğinde Türk Telekom da mağlubiyeti kabullenmiş bir oyun sahaya koyarken, Karşıyaka da Kenny Gabriel ile sayılar bulmaya devam etti. Çeyreğin sonlarına doğru Pınar Karşıyaka'da Ufuk Sarıca tüm oyuncularına süre verirken, 12 oyuncu da bu süreleri sayı bularak değerlendirdiler. Karşılaşmayı 100-76 kazanan Pınar Karşıyaka BSL'deki ikinci maçından da galibiyetle ayrılmış oldu. 

Pınar Karşıyaka'da Kenny Gabriel 5/8 üç sayı isabeti ile 28 sayı kaydederken, Josh Carter 4/6 üç sayı isabeti ile 13 sayı, Colton Iverson 12 sayı, Joe Ragland 11 sayı, 8 asist, 4 ribaunt ve Can Altıntığ da 10 sayı, 4 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Türk Telekom'un en etkili ismi ise 19 sayı, 5 asist kaydeden Marquis Brown oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder