30 Ocak 2012 Pazartesi

TBL'de 16. hafta Toplu Sonuçlar ve Puan Durumu

Haftasonu boyunca yayın yapamadığımız için detaylarını tek tek paylaşamadığımız Beko Basketbol Ligi maçlarını "Haftanın Değerlendirmesi" ile inceliyoruz. Beko Basketbol Ligi'nde ikinci devre bu haftasonu oynanan maçlarla başladı. Haftanın ilk maçında Trabzon'da Trabzonspor'a konuk olan Fenerbahçe Ülker çok zorlandığı karşılaşmayı son çeyrekteki etkili performansıyla uzatmaya götürüp, uzatmada sahadan 74-84 galip ayrıldı. Son çeyreğe 55-45 geriden giren Kanarya, maçı zor da olsa alırken, 27 sayı kaydeden Bojan Bogdanovic maçın yıldızı oldu. Trabzonspor'da ise Jonathan Gibson ve Elton Brown'un 24'er sayısı galibiyet için yeterli olmadı. 


Cumartesi gününün ikinci maçında ise Bandırma Kırmızı'nın misafiri olan Beşiktaş Milangaz çok zorlanmadan sahadan 58-79 galip ayrılırken, Zoran Erceg ve Adam Morrison da 21'er sayıyla galibiyetin mimarları oldular.

Beko Basketbol Ligi'nin zirvesinde yer alan Anadolu Efes ise kendi evinde konuk ettiği Erdemir'i zorlanmadan 82-53 yendi. Efes maçı baştan sona önde götürürken, Dusko Savanovic 19 sayı, Esteban Batista ise 13 sayı, 10 ribaundla oynadılar. Erdemir'de çift haneli sayılara ulaşabilen tek isim 11 sayı ile Soner Şentürk oldu.
Haftanın en ilgi çekici maçlarından biri ise Pınar Karşıyaka ile Banvit arasında oynanan ve iki takımın üst sıralardaki yerini belirlemede önemli yeri olan maçtı. İlk maçı sahasında kaybeden Banvit, Karşıyaka'daki maçı üçüncü periyodun sonundaki seri ile yakaladıkları farkı maç sonuna kadar koruyarak 70-83 kazandı. Banvit'te Keith Simmons ve Chuck Davis 16'şar sayı ile takımlarını galibiyete taşırlarken, Pınar Karşıyaka'nın guardı Mire Chatman'ın 23 sayı, 10 ribaund, 4 asistlik performansı galibiyete yeterli olmadı.
Cumartesi gününün diğer maçlarında Hacettepe Üniversitesi Bryan Amaning'in 21 sayı, 6 ribaund ve Hüseyin Beşok'un 19 sayı, 9 ribaundluk performansıyla Aliağa Petkim'i uzatmada 86-81 yenerken, Türk Telekom Antalya deplasmanında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni Ali Karadeniz'in 23 sayısıyla 88-94 mağlup etti. Ligin iddialı ekiplerinden Tofaş ise Bursa'da konuk ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne süpriz bir şekilde 81-88 yenilirken, Mersin ekibinde Anthony Grundy'nin 35 sayılık performansı haftanın en dikkat çekici bireysel performansıydı.
Pazar gününün tek maçında ise İstanbul'da Olin Edirne'yi konuk eden Galatasaray Medical Park, üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçta son dakikalardaki etkili performansıyla rakibini 63-58 yendi. Galatasaray'da Jaka Lakovic 17 sayıyla sarı kırmızılıların en skoreri oldu.


0 comments:

Yorum Gönder