13 Ocak 2012 Cuma

Euroleague'de format değişiyor!

Turkish Airlines Euroleague'de müsabaka formatının önümüzdeki sezondan itibaren değişeceği açıklandı. Euroleague resmi sitesinde açıklanan yeni formata göre müsabaka sisteminde aşağıdaki değişiklikler olacak:
Ön-eleme turu: 16 takımlı 2 ön eleme grubu yerine 8 takımın katılacağı bir ön-eleme yapılacak ve sadece bir takım Euroleague'de mücadele etmeye hak kazanacak.
Normal sezon: Normal sezon maçları yine 6şar takımlı 4 grup halinde yapılmaya devam edecek.
TOP 16: En dikkat çekici değişikliklerden biri TOP 16 gruplarında olacak. Hali hazırdaki 4'er takımlı 4 grup yerine, takımlar 8'er takımlı iki gruba ayrılacak. Her grupta çift devreli lig usülüne göre yapılacak 14 maç sonrası gruplarında ilk dört sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek.
Çeyrek final: TOP 16 gruplarında ilk dört dırayı alan takımların çapraz eşleşmesine göre oluşacak çeyrek final eşleşmeleri 5 maç üzerinden yapılacak olup, 3 maç kazanan takım Final-Four'a yükselecek.
Maç günleri: Ve sıkı durun! Bundan sonra Euroleague maçları perşembe ve cuma günleri yapılacak. Çarşamba günü Euroleague keyfi yapanlar artık programlarını yeni takvime göre ayarlamak zorunda kalacaklar.
Yeni kuralların 2012-2013 sezonuyla birlikte yürürlüğe gireceği açıklandı.

0 comments:

Yorum Gönder