20 Ocak 2012 Cuma

Euroleague'de Türk gecesi Anadolu Efes'in

Turkish Airlines Euroleague'de TOP 16'da E Grubu'nda mücadele eden iki temsilcimiz Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park, Sinan Erdem Spor Salonu'nda kozlarını paylaştı. Düşük skorlu; fakat oldukça çekişmeli geçen ve nefesleri kesen karşılaşmadan 68-62'lik skorla galip ayrılan taraf olan Anadolu Efes böylece TOP 16'ya da iyi bir başlangıç yapmış oldu.
Maça iyi başlayan taraf olan Galatasaray Medical Park 6-0'lık bir seri ile öne fırlasa da, devreye giren Savanovic 4 üç sayılık isabetin de içinde
bulduğu ard arda sayılarla Anadolu Efes'i öne taşıdı. 15-2'lik bir seri sonrası 15-8 öne geçen Efes, Songaila'nın savunmasında boş şutlar bulan Savanovic'in 16 sayı kaydettiği bu periyodu 29-19 önde kapattı. İkinci çeyreğe Andric'in sayılarıyla başlayan Galatasaray Medical Park, Lakovic'in üçlüğü sonrası farkı 3'e indirdi: 31-28. Fakat sarı kırmızılıların alan savunmasını Cenk ve Vujacic'ten gelen dış şutlarla cezalandırıp tekrar farkı açan Anadolu Efes devre sonunda 45-34'lük üstünlüğü yakaladı.
İkinci devre karşılıklı sayılarla başlarken, Göksenin'den gelen iki üç sayı isabeti Galatasaray'ı canlandırdı ve Gordon'un basketi sonrası fark 2 sayıya kadar indi: 50-48. Fakat üstüste hücumlardan acemice hatalarla boş dönen Galatasaray'ı Vujacic ve Barac ile cezalandıran Anadolu Efes, son çeyreğe girerken farkı tekrar 8 sayıya çıkardı: 60-52. Final periyodundan Galatasaray oyunu hızlandırıp sayı bulmaya çalışıp, savunmasını da sertleştirmesine rağmen hücumda çok hata yapınca farkı kapatma şanslarından yararlanamadı. 4 dakika kala skorda 66-55'lik üstünlüğü bulunan Efes, Gordon ve Andric'in basketiyle kapanan farkı, Savanovic'in hücum ribaundlarıyla kullandığı ikinci hücumlarla korumayı başarınca sahadan da 68-62 galip ayrılan taraf oldu.
Anadolu Efes'te 17 sayı, 3 ribaund ile oynayan Sasha Vujacic ve 16 sayı, 7'si hücum 17 ribaundla oynayan Dusko Savanovic galibiyetin mimarları olurken, Stanko Barac 12, Tarence Kinsey de 8 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Galatasaray Medical Park'ta ise Luksa Andirc'in 14 sayı, 4 ribaund, Jaka Lakovic'in 13 sayı, 4 ribaund ve Jamon Lucas 10 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 3 top çalmalık performansları galibiyet için yeterli olmadı. Sarı kırmızılılarda Ender'in sakatlığı nedeniyle 25 dakika süre alan Göksenin Köksal da 8 sayı, 3 top çalmalık performansının yanında son çeyrekte attığı iki kritik üç sayı ile de beğeni topladı.

0 comments:

Yorum Gönder