8 Ocak 2012 Pazar

2012 TKBL All-Star (Karşıyaka Arena)

2012 TKBL All-Star Organizasyonu Karşıyaka Spor Salonu'nda gerçekleşiyor. Yer yer boşluklar görülen pota arkaları dışında İzmirli basketbolseverlerin ilgiyle takip ettiği organizasyonda FaceTeam show grubu şovlarıyla ve MODEL grubu şarkılarıyla izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattılar.
Günün ilk yarışması olan üç sayı yarışmasında Diana Taurasi, Esra Erden Atacan ve Dila Askin finale kalırlarken, bu senenin 3 sayı yarışması galibi Galatasaray Medical Park'tan Diana Taurasi oldu.
Yetenek yarışmasının galibi ise Fenerbahçe'nin genç yıldızı Olcay Çakır oldu. 


All-Star maçının ilk çeyreği 31-26 Beyaz Takım lehine sonuçlandı. Beyaz Takım'da Ashley Walker 8 sayı, 2 rib, 2 top çalma ile oynuyor. Kırmızı Takım'da ise Nevriye ve Penny Taylor 7'şer sayıdalar. İkinci çeyrekte farkı 10 sayının üzerine çıkaran Beyaz Takım, devreyi 53-47 önde kapattı. Beyaz Takım'da Walker 10 sayı ile en skorer oyuncu olmaya devam ederken, Nilay da 9 asiste ulaştı. Kırmızı takımda ise Nevriye 11 sayıya ulaşırken, Işıl Alben yaptığı güzel hareketlerle All-Star'a renk katarak İzmirli basketbolseverlerden alkış aldı. 
3.periyotta farkı kapatan Kırmızı Takım skoru 78-78'e getirirken Beyaz Takım'da Birsel Vardarlı 12 sayı ulaştı (2/2 3s, 3/3 2s.). Beyaz Takım'da ise Nevriye 15, Fowles 14 sayıda son çeyreğe girdiler. Son çeyrekte daha baskın oynayan ve daha iyi hücum eden Kırmızı takım skorda üstünlüğü ele alırken, son anlarda da farkı açıp sahadan 107-96 galip ayrıldı. 
Maç sonrası maçın MVP'si 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile oynyan Nevriye Yılmaz olurken, Nevriye kendisine verilen ödülü Van'dan maçı izlemek için gelen küçük baasketbol takımına armağan etti. 
Kırmızı Takım'da Nevriye dışında Sylvia Fowles da 17 sayı ile oynarken, Zane Tamane 14 sayı, 5 ribaund; Gülşah Akkaya 11 sayı, 4 ribaund, Penny Taylor 9 sayı 5 ribaund, Bahar Çağlar ve Anna de Forge da 8'er sayı ile mücadele ettiler.
Beyaz Takım'da en skorer oyuncu 15 sayı kaydeden Ashley Walker olurken, Nilay Kartaltepe 13 sayı, 9 asist, 4 ribaund, 3 top çalma, Birsel Vardarlı 5/5 saha içi isabetle 12 sayı, Alba Torrens 11 sayı, Diana Taurasi 9 sayı, 7 ribaund, 4 asist ve Ayşe Cora ise 9 sayı ile oynadılar.



0 comments:

Yorum Gönder