25 Ocak 2012 Çarşamba

Kanarya yeni salonunda galibiyetle başladı: 65-63

 

Turkish Airlines Euroleague'de TOP 16 Grubu 2.maçında kendi evinde İtalyan Emporio Armani Milano takımını konuk eden Fenerbahçe Ülker büyük çekişme içinde geçen maçta sahadan 65-63 galip ayrılarak gruptaki ilk galibiyetini elde etti. Yeni salonu Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da da ilk maçına çıkan sarı lacivertliler sahadan galibiyetle ayrılarak salonun açılış gecesini de galibiyetle tamamlamış oldular.

Maçın ilk çeyreği iyi savunmalar ve karşılıklı sayılarla geçerken, çeyreğin sonunda üstün olan taraf 12-10 ile Fenerbahçe Ülker'di. İkinci çeyrekte Drew Nicholas ve Rocca'nın sayılarıyla etkili olan Milano ekibine temsilcimiz Bogdanovic ve Oğuz ile karşılık verirken, son dakika içinde Roko Ukic'in 3 sayılık basketi devre skorunu 30-28 Fenerbahçe Ülker lehine belirledi. Üçüncü çeyrek de karşılıklı sayılarla başlarken 25. dakika 36-36 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra rakibin faul hakkını doldurmasıyla daha etkili olmaya başlayan Fenerbahçe Ülker, çeyreğin bitimine 1:11 kala 46-38'lik üstünlüğü yakaladı. Yalnız temsilcimiz son dakka içinde Nicholas ve Fotsis'in basketlerine engel olamayınca son çeyreğe girerken fark 3 sayıya indi: 46-43. Son çeyreğe kontrollü başlayan Fenerbahçe Kaya ve Preldzic'in etkinliğiyle farkı 8 sayıya yükseltti: 58-50. Son dakikalarda Fenerbahçe sayı üretmekte zorlanırken, konuk ekip de farkı kapatma şansını kaçan serbest atışlar sonrası kullanamadı. 28 saniye kala Omar Cook'un 3 sayılık basketi sonrası farkı 2 sayıya kadar indiren Milano, acemice harcanan Fenerbahçe Ülker hücumu sonrası son şansını Fotsis'in üçlüğüyle denedi ve bu topun çemberden dönmesiyle sahadan 65-63'lük skorla üstün ayrılan taraf Fenerbahçe Ülker oldu.
Fenerbahçe Ülker'de 17 sayı atan Bojan Bogdanovic sarı lacivertlilerin en skoreri olurken, Roko Ukic de karşılaşmayı 16 sayı, 6 asistle tamamladı. Emporio Armani'de ise Mason Rocca 16 sayı, 11 ribaund ve Antonis Fotsis 16 sayı, 6 ribaund ile oynadılar. 





0 comments:

Yorum Gönder