21 Ocak 2012 Cumartesi

Adriyatik'te dev maç Maccabi'nin

Adriyatik Ligi'nde akşamın önemli maçında Partizan ve Maccabi Electra Tel Aviv ekipleri Belgrad'da karşı karşıya geldi. 6000 taraftarının desteğini arkasına alarak maça hızlı bir başlangıç yapan Partizan, ikinci çeyrekten itibaren oyundaki istirarını kaybetmeye başlayınca, skor üstünlüğünü eline geçiren Maccabi sahadan 78-84 galip ayrılarak Adriyatil Ligi'nde zirvedeki yerini
sağlamlaştırdı.
Maça Burtens'in üçlüğü ile başlayan ve ilk çeyrek boyunca oyunun hakimi olan Partizan ilk çeyreği 24-17 önde kapattı. İkinci çeyreğe de Vladimir Lucic'in peş peşe iki üçlüğüyle başyalan Sırp temsilcisi 13 sayılık farkı yakaladı: 31-19. Karşılıklı sayılarla geçen bu çeyreğin ilk beş dakikası 37-26 Partizan üstünlüğü ile geçerken, çeyreğin ikinci yarısında farkı yavaş yavaş kapatmaya başlayan Maccabi, Raduljica ve Macvan'ın tüm çabalarına rağmen periyodun sonunda David Blu'nun üçlüğüyle 48-48'lik eşitliği yakaladı.
Üçüncü periyod karşılıklı sayılarla başlarken 4 dakika sonrası 57-55 Partizan üstünlüğü vardı. Sonraki 5 dakika boyunca iyi savunma yapıp rakibine sayı şansı vermeyen Maccabi 0-15'lik bir seriyle hem skoru 57-70 yaptı, hem de Partizan'ın direncini kırdı. Partizan son dakika içinde 6-0'lık bir seri yakalasa da son çeyreğe 63-70 Maccabi üstünlüğüyle girildi. Maçın final periydunda ateşli taraftarlarının da desteğiyle farkı kapatmak için büyük gayret gösteren Partizan bitime 3 dakika kala Raduljica'nın basketiyle skoru 75-78 yapsa da, Maccabi tecrübesini sahaya yansıtarak farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve sahadan 78-84 galip ayrıldı. Maccabi böylece ligdeki 17.maçında 16. galibiyetini aldı. Partizan ise bu yenilgi ile 6. mağlubiyetini yaşadı.
Maccabi Electra'da 18 sayı atan Tal Burstein ve 12 sayı ile oynayan Sofoklis Schortsanidis en skorer isimler olurken, Danilo Andusic'in 18, Vladimir Lucic'in 16 ve Mirsolav Raduljica'nın 14 sayısı Partizan adına yenilgiyi engel olmaya yetmedi.

0 comments:

Yorum Gönder