8 Ocak 2012 Pazar

Euroleague TOP 16 Değerlendirmesi - F Grubu

Turkish Airlines Euroleague TOP 16 grupları değerlendirmelerimize F Grubu ile devam ediyoruz. Kura çekimi sonucu 3 İspanyol ekibinin aynı grupta toplanmasıyla dikkatleri üzerine çeken F Grubunda, İspanyol Real Madrid, Unicaja Malaga, Bizikaia Bilbao takımları dışında İtalyan Montepaschi Siena ekibi yer alıyor.

Real Madrid: İlk tur gruplarında grup liderliğini garantilerlerken kadrolarında Ibaka ve Rudy Fernandez vardı. Fakat lokavtın sona ermesi ile bu iki oyuncu Amerika'ya geri döndü; Real Madrid'in gücü azaldı ve bu onları 1.torbadaki en zayıf ekip konumuna getirdi. Yine de güçlü bir ekipler. Jaycee Carroll gibi müthiş bir hücum gücüne sahşpler. Euroleague'de Aralık ayının MVP'si olan genç Nikola Mirotic kendini iyice göstermeye başladı. Llull ve Rodriguez'in katkıları onlar için belirleyici olacaktır. Geçtiğimiz yıl nispeten genç ve gelecek vadeden bir kadro ile Final Four yaptılar. Bu sene de hedef daha
aşağısı değil. Ancak yine de eldeki kadro Real Madrid'in Final Four'a kalması için yeterli gözükmüyor gibi.

Montepaschi Siena: Euroleague'in güçlü ekiplerinden bir tanesi. Yıllardır korunan bir çekirdek ve sistem üzerine kurulmuş bir takım. Koç Pianigiani'nin takımı bu sezon önemli transferlere imza attı. Igor Rakocevic, David Andersen ve Euroleague'in son iki haftasında takıma katılan Bootsy Thornton takıma büyük bir güç katmış durumda. Elde de McCalebb ve Kaukenas'ın da olduğunu düşünürsek Final Four'un önemli adaylarından... İspanyollar'ın arasından "dağılın ulan" diye haykırarak çıkacaklardır ;-)

Unicaja Malaga: Yıllardır Euroleague'deler. Çok iyi isimlerden kurulu bir kadroları olmasa da takım oyununa dayalı sistemleriyle buralara geldiler. Belli bir düzenleri ve bu düzen içinde de herkesin bir rolü var. Ancak bundan sonrası özellikle Final Four onlar için pek mümkün gözükmüyor. Daha ilerisi için biraz da sazı eline alabilecek bir yıldıza ihtiyaçları var; ama bu yıldız Freeland, Valters ya da Zoric olamaz.


Bizkaia Bilbao: İlk Euroleague sezonlarında zayıf A Grubu'ndan dördüncü olarak çıktılar. Takımda sistem oturmuş, herkes kendi işini iyi yapıyor. Onlar da Malaga gibi çok adı duyulmuş oyunculardan kurulmasalar da iyi bir takımlar. Marko Banic ve Alex Mumbru önerliğinde ellerinden geleni yapıyorlar. Ve her durumda destek veren sadık bir taraftar grubu mevcut. Final Four olmasa bile F Grubunu karıştırabilecek potansiyele sahipler.

Grup Değerlendirmesi: Real Madrid'in lokavttan sonraki düşüşü, aynı grupta üç İspanyol takımının olması dengeleri bozabilir. Bence grubun favorisi hem kadrosuyla hem oyunuyla Montepaschi Siena. Çeyrek finale çıkabilecek ikinci takımda ise kararsızım. Grupta üç İspanyol takımı var. Eğer farklı ülkelerden gelselerdi favorim Real Madrid olurdu; ama bu durum dengeleri bozabilir. İspanya'da üç takım da birbirine çelme takıp çeyrek finale çıkabilir.

0 comments:

Yorum Gönder