1 Ekim 2018 Pazartesi

Sakarya'ya ilk Avrupa maçında ilk uyarı

Geçtiğimiz sezonki flaş performansıyla Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk sezonunda Play-Off'ta mücadele eden ve bu sezon Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, FIBA Basketball Champions Cup 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda İsviçre'nin Fribourg Olympic ekibine 87-85 mağlup oldu. Tarihindeki ilk Avrupa kupası mücadelesinde bir ara farkı 17 sayıya kadar yükselten, son 6 dakikaya da 9 sayı önde giren Sakarya ekibi son dakikalarda savunmada yaptığı hatalarla ilk Avrupa maçında mağlubiyet ve çıkarması gereken önemli derslerle Türkiye'ye döndü. Yine de kalite olarak üstün olduğu rakibine karşı önemli bir avantaj elde eden Sakarya BŞB'nin gruplara kalabilmesi için 4 ekimde Sakarya'daki maçı en az 3 sayıyla kazanması gerekiyor. 

FIBA Champions League Fribourg Olympic - Sakarya BSB

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ve yüzdeli hücumlarla farkı hızlı bir şekilde açan Sakarya ekibi farkı 17 sayıya kadar (14-31) çıkardığı ilk çeyreği 31-17 üstün tamamladı. İkinci çeyrekle birlikte faul problemi ve biraz fazla rotasyona gitmesi temsilcimizin hızını kısmen de olsa keserken, Fribourg'un da hücumda temsilcimizin hatalarını değerlendirmesi sonrası devre sonunda fark 4 sayıya kadar indi: 46-42. 


Soyunma odası dönüşü ev sahibi ekip 2.çeyrekteki etkili hücum performansını sürdürüp skora dengeyi getirse de, Etou ve Salumu'nun basketleri Sakarya BSB'nin oyunda kalmasını sağladı. Çeyrek sonuna doğru tekrar savunma gayretini artıran temsilcimiz Salumu, Herndon, Douglas ve Şafak'ın gayretleriyle skorda farkı tekrar açmaya başlasa da, basit hatalar ve Gravet'in son hücum üçlüğü sonrası son 10 dakikaya sadece 1 sayılık üstünlükle girdi: 64-63. 

Final çeyreğine Şafak'ın üçlüğüyle başlayan Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol Nnoko ile hücumda etkili olurken, günün formda ismi Şafak'ın üçlükleri bitime 6.5 dakika kala skoru 76-67 yaparak İsviçre ekibine molayı aldırdı. Kalan sürede skor üstünlüğünün verdiği rahatlıkla savunmayı bir seviye gevşeten temsilcimiz Fribourg'un farkı kapatmasına engel olamasa da Douglas ve Salumu'nun sayılarıyla son 25 saniyeye 85-83 önde girdi. Douglas'ın kaçırdığı 2 serbest atış ve son hücumda Roberson'un elinden potamızda gördüğümüz 3 sayılık basket faul Fribourg'a 87-85'lik galibiyeti getirirken, önemli bir üstünlüğü koruyamayan Sakarya temsilcisi tarihindeki ilk Avrupa Kupası maçında deplasmandan mağlubiyetle ayrılsa da, önümüzdeki maçlar için önemli dersler ve tur için avantaj elde etti. 

Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol'da Jean Salumu 27 sayı - 6 ribauntla temsilcimizin en skoreri olurken, Şafak Edge 4/6 üçlük - 15 sayı - 3 top çalma, Toney Douglas 12 sayı - 8 asist, Junior Etou 10 sayı - 3 ribaunt ve Landry Nnoko da 10 sayı - 8 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. 

2 yorum:

  1. rahatlamamız için 4 ekimdeki maçı ciddi anlamda farkla kazanmamaız gerekecek ama işler biraz zor gibi. takım bu maç fena değildi ama 4 ekime daha iyi hazırlanmak lazım

    YanıtlaSil
  2. Adatıp Sakarya Büyükşehir beni şaşırtıp başarılı bir oyun sergiliyordu.Ancak son periyodta rakibin yaptığı baskı karşısında Sakarya cevap üretemedi. Savunmada çok büyük eksiklikler var. Acilen strateji değişikliğine gidilmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil