4 Ekim 2018 Perşembe

Sakarya BŞB Şampiyonlar Ligi'ne kalamadı

FIBA Champions League 3. ön eleme rövanş maçında İsviçre temsilcisi Fribourg Olympic'i konuk eden Sakarya Büyükşehir Basketbol, rakibine 52-76 mağlup olarak gruplara kalma şansını kaybetti. 3 gün önce İsviçre'de 2 sayı farkla yenildiği rakibi karşısında, farklı galibiyet ve tur parolasıyla çıktığı maça çok kötü başlayan ve bir Avrupa kupası maçına yakışmayacak ciddiyetsizlikle ilk yarıyı 19 sayı farkla geride kapatan temsilcimiz ikinci yarıda da gerekli skoru yakalayacak mücadeleyi sahaya yansıtamayınca, sahasındaki ilk Avrupa Kupası maçından boynu bükük ayrıldı. Zayıf rakibi karşısında seyircisi önünde 50 sayıyı zorlukla geçebilen ve Şampiyonlar Ligi'nden elenen temsilcimiz bu sonuçla Avrupa yolculuğuna FIBA Europe Cup A Grubu'nda devam edecek. 

FIBA Champions League Sakarya BŞB - Fribourg Olmypic

Karşılaşmaya beklenenin aksine oldukça tutuk başlayan Sakarya Büyükşehir Basketbol ilk çeyrekte Toney Douglas dışında skor üretiminde oldukça zorlanırken, topu iyi çeviren İsviçre ekibi karşısında savunmada da yavaş kalınca çeyreği 13-21 geride tamamladı. İkinci çeyrekte de hücumdaki durgunluğunu sürdüren temsilcimiz, düzenden çıkıp bire bir zorlamalarda da başarılı olamayınca beş dakika süreyle skor bulamadı. Hücumdaki bu düzen dışı basketbol, dengesiz dış şutlar sonrası potamızda gördüğümüz kolay sayılarla sonuçlanırken devrenin son 3 dakikasına 31-15 Fribourg üstünlüğüyle girildi. Kalan sürede yine isabetsiz dış şutlara ve zorlama bire birlere devam eden Sakarya BŞB 1/13 üç sayı isabeti, 8 top kaybı ve sadece 4 asist yapabildiği ilk yarıyı 17-36 geride tamamladı. 


İkinci yarıya hücumda daha hareketli ve yüzdeli başlayan Sakarya Büyükşehir Basketbol, hem kısa hem de pota altı savunmasında gerekli direnci ve sertliği gösteremeyince farkı kapatmakta başarılı olamadı. Sezon öncesi hazırlık maçlarında pota altında etkili gözüken Nnoko'nun, en uzunu 2.05 olan rakip karşısında hem potayı korumakta hem de boyalı bölgede üstünlük sağlamakta yetersiz kalması (ki dengesiz dış şutların başlıca nedeni de pota altındaki üstünlüğü elde edememizdi), hücumda ise kısaların boş dış şutlarda bile çember dövmesi çeyrek boyunca farkın 15-20 sayı civarında kalmasına neden olurken, son 10 dakikaya girerken skorbordda 52-35 Fribourg üstünlüğü vardı. 

Final periyoduna 6 yabancısından maç boyu hiç katkı alamadığı beşini (Douglas hariç) benche çekerek başlayan Selçuk Ernak'ın yönettiği Sakarya BŞB'nin yine set hücumu ve top paylaşımından uzak, dengesiz şutlara dayalı hücumlar izletirken, aslında kağıt üzerinde çok da ideal olmayan Fribourg hücumları, 1.70'lik guard Jaunin önderliğinde, sahada mental olarak bulunmayan Sakarya savunması karşısında oldukça yüzdeli ve düzenli gözüktü. Farkın açılmasıyla birlikte oyun disiplininden de kopan Sakarya Büyükşehir Basketbol kabus gibi geçen akşamda sahadan 52-76 mağlup ayrılırken, FIBA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamayarak, bu seneki Avrupa macerasının geri kalanını FIBA Europe Cup'ta devam etme hakkını elde etti. 

Sakarya Büyükşehir Basketbol'da Toney Douglas 16 sayı - 3 asist - 3 top çalmayla en skorer isim olurken, Junior Etou 10 sayı - 4 ribaunt, Landry Nnoko da 9 sayı - 14 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. Fribourg'un ribauntlardaki 46-35 ve asistlerdeki 20-10 üstünlüğüne engel olamayan Sakarya BŞB, takım olarak %28 saha içi (16/58) ve %15 üç sayı (4/26) yüzdeleriyle oynayınca farklı yenilgi kaçınılmaz oldu. 

4 yorum:

  1. geçen günkü maçta uyarmıştık iki gün sonraki maça ciddi yüklenmemiz lazım diye ama ne yazık ki olmadı. başka zamana diyelim.

    YanıtlaSil
  2. Sakarya takımını basketbolda hiç sevmiyorum. Çünkü enerjileri çok zayıf. Maçı kendi elleri ile sattılar. Bu takımın çok daha iyi oynaması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Abi bak ben bişey diyim. Bizim Türk takımlar hiç farketmeksizin hepsi de özellikle avrupa arenasına çıkınca bi afallıyor. Bi mala bağlıyor hatta bile bile oynamıyor gibi bir durum var. Bakın bildiğiniz şike var alanen bunu diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şikeyle alakası yok dünya geneline göre disiplin ruh falan yok bizde. her şeyi şikeyi bağlamayın becereksiz türk takımları kaubüllenin.

      Sil