17 Ekim 2018 Çarşamba

Fenerbahçe Dixon'la üçer üçer

Turkish Airlines Euroleague'teki ikinci maçında sahasında Rus ekibi Khimki Moscow Region'u konuk eden Fenerbahçe yüksek skorlu ve zevkli maçta rakibini 93-85 mağlup etti. Özellikle ilk yarısında yüksek yüzdeli hücumlarla, tempolu bir basketbol izlediğimiz maçı taraftarı önünde kazanan sarı lacivertliler sezona 2'de 2 ile başlarken, ilk yarıdaki etkili oyun ve çift haneli farka rağmen, son çeyreğe girerken tıkanan Fenerbahçe hücumunu final periyodunda tek başına sürükleyen, 10 dakikaya sığdırığı 4 üç sayı isabetiyle Fenerbahçe'yi krizden çıkaran Bobby Dixon 12 sayılık final periyodu performansıyla galibiyetin mimarı oldu. 

Bobby Dixon - Kostas Sloukas

Karşılaşma adeta bir NBA maçı oynanıyormuşcasına, iki takım için de çok yüksek hücum yüzdeleriyle başladı. Khimki'nin oyunun daha çok hücum tarafına odaklanıp, atarak kazanmaya çalışması ve Shved, Bost, Crocker gibi isimlerin savunmayı ikinci planda tutması skoru yüksek bir maç izlememizi sağladı. Özellikle 3 sayı çizgisi dışından normalin ötesinde isabet yüzdeleri izlenirken ilk 13 dakikada Fenerbahçe 5/7, Khimki Moscow 8/10 üç sayı isabeti yakalamış durumdaydı. Yüksek yüzdeli basketbol skor üretiminin de oldukça yüksek olmasını beraberinde getirirken, ilk çeyreği Fenerbahçe 28-21 önde tamamladı. 


İkinci çeyrekte de yüksek tempolu basketbol devam ederken, konuk ekip kısalarının dış şutları ve Shved'in asistleriyle oyunda kalmaya çalıştı. Fenerbahçe'de ise Nicolo Melli hem içerden hem dışardan oldukça etkili olurken ilk yarıyı 16 sayıyla tamamladı. 31 şutunun 18'ini 3 sayı çizgisinin gerisinden deneyen ve pota altında çok da varlık gösteremeyen rakibi karşısında pota altını ve içeri penetreleri tercih eden sarı lacivertli temsilcimiz, bu şekilde şut yüzdesini de %75'te tutarken, ilk yarıyı 3/3 üç sayı isabetiyle tamamlayan Sloukas'ın buzzer-beater'ı devre skorunu 54-43 Fenerbahçe lehine belirledi. 

Soyunma odası dönüşü art arda top kayıpları yapan Fenerbahçe, Shved'in skorer oyununu durdurmakta zorlanınca 8'i Shved'ten gelen 10-0'lık seri 4.5 dakika içinde farkın 1 sayıya inmesine neden oldu. Obradovic'in molası sonrası tekrar kendine gelen temsilcimiz, Shved'in arka arkaya yaptığı top kayıpları üzerinden gelen sayılarla ibreyi tekrar kendi lehine çevirdi. Final periyoduna da 66-63 önde giren Fenerbahçe,  maç içinde sınırlı dakikalar sahada kalan Bobby Dixon'un çeyrek başında arka arkaya kaydettiği üçlüklerle son beş dakikaya 77-72 önde girdi. Kalan beş dakikada Markovic'in beşlemesi, dolayısıyla Khimki'nin oyunu tamamen Shved üzerinden oynaması ve yıldız guardın düşük şut yüzdesi Fenerbahçe'nin üstünlüğü elinde tutmasını beraberinde getirirken, final periyodunun kilit ismi Dixon'un son dakikaya girerken kaydettiği üç sayılık isabet Khimki'nin direncini tamamen kırdı ve sahadan 93-85 galip ayrılan Fenerbahçe sezona 2'de 2 ile başlamış oldu. 

Fenerbahçe'de sadece 12 dakika sahada kalmasına rağmen final periyodunda skorer kimliğini sahaya yansıtarak 4/5 üç sayı isabetiyle 14 sayı kaydeden Bobby Dixon maçın MVP'si olurken, Nicolo Melli tamamı ilk yarıda 16 sayı - 3 ribaunt - 3 top çalma, Luigi Datome 14 sayı - 8 ribaunt, Kostas Sloukas 13 sayı ve Jan Vesely de 12 sayı - 3 ribaunt - 2 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadılar. Khimki Moscow'da ise Aleksey Shved 7/12 üç sayı isabetiyle 26 sayı - 8 asist yaparak karşılaşmayı tamamladı. 

0 comments:

Yorum Gönder